Ο Σταύρος, ο Νικήτας και ο Πέτρος διεκδίκησαν την παραμονή τους στο MasterChef 2022 αντιγράφοντας πιάτο με την υπογραφή του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Ο χρόνος αποδείχθηκε ο χειρότερος εχθρός στο παιχνίδι του Star, για τον Πέτρο, ο οποίος δεν πρόλαβε να στήσει πιάτο, αφήνοντας σχεδόν όλες τις παρασκευές του εκτός. Η προσπάθειά του δεν αξιολογήθηκε από τους κριτές και τον δημιουργό του, οι οποίοι του έδειξαν κενά καρτελάκια.

Όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, το πιάτο που έφτιαξε ήταν το τελευταίο που δοκίμασαν κατά σειρά κι επειδή το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, προτίμησαν να μην το βαθμολογήσουν.

Ασφαλείς στον εξώστη από την άλλη ανέβηκαν πρώτος ο Νικήτας που συγκέντρωσε συνολικά 28 βαθμούς και δεύτερος ο Σταύρος με 24 βαθμούς.
Ο Σταύρος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της αποχώρησης του Πέτρου, με τον οποίο έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι μέσα στον διαγωνισμό.

 

«Αυτή την εξέλιξη δεν την περίμενα. Είναι δύσκολη στιγμή. Έκανα έναν πραγματικό φίλο μέσα στο MasterChef και μου είναι δύσκολο. Ο Πέτρος είναι θαυμάσιο παιδί. Είναι δύσκολος ο αποχωρισμός», δήλωσε ο Σταύρος.

«Κέρδισα πολλά πράγματα. Φεύγω γεμάτος. Έχω ανθρώπους εδώ μέσα που για το διάστημα που τους ξέρω είναι πολύ κοντά μου. Θα μου λείψουν πολύ έξω», είπε ο Πέτρος με δάκρυα στα μάτια.

Ο Δημήτρης δε θέλησε να αποχαιρετήσει τον Πέτρο στο τέλος, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.