Νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box στο MasterChef ήταν ο Νικήτας Μπατσικούρας, ο οποίος μοίρασε στους συμπαίκτες του τα πιάτα, με τα οποία κλήθηκαν να εμπνευστούν στο Tεστ Δημιουργικότητας, αλλά και τον χρόνο μαγειρικής, που είχαν στη διάθεσή τους.

Το μαγειρικό ζητούμενο της δοκιμασίας του ριάλιτι μαγειρικής τοου Star τελικά αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για τους Γρηγόρη Γιαννόπουλο, Πάνο Κουμουνδούρο και Καλλιόπη Μπεζαντέ, που καλούνται να διεκδικήσουν την παραμονή τους στον διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Και για τους τρεις, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στον τάκο. Η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης έχουν ξαναμαγειρέψει σε δοκιμασία αποχώρησης από μία ακόμη φορά, ενώ ο Γρηγόρης ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση άλλες δύο φορές.

Στο μεταξύ νωρίτερα υπήρξε ένα αρκετά δύσκολο Τεστ Δημιουργικότητας και ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε στους 14 του MasterChef 2022, τις καλύτερες προσπάθειες.

Ο σεφ και κριτής κάλεσε μπροστά την Ελπίδα, τον Νίκο Π. και τον Νικήτα αφού είχα τα καλύτερα πιάτα.

Οι συμπαίκτες της ήταν σίγουροι ότι θα κερδίσει η Ελπίδα, αφού κατά την προσπάθειά της άκουσε τα καλύτερα σχόλια.

«Συγχαρητήρια και στους τρεις. Εξαιρετικές προσπάθειες, πολύ κοντά στη φιλοσοφία που ζητήσαμε… Ωραίες γεύσεις, ωραίες τεχνικές, κάποιο πιάτο από τα τρία όμως είναι καλύτερο», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοινώνοντας το όνομα της Ελπίδας. «Ελπίδα πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου. Ήσουν η καλύτερα προσπάθεια», είπε ο σεφ και κριτής. «Και η Ελπίδα κι ο Νικήτας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον Γιάννο και να του πάρουν την κάρτα ασυλίας», συμπλήρωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, δίνοντας συγχαρητήρια και στους τρεις.

Ο Γιάννος Σδούγκας έχει ακόμα στην κατοχή του την κάρτα ασυλίας, αφού κανείς εκ των συμπαικτών του δε θέλησε να τον προκαλέσει σε μαγειρική μονομαχία για τη διεκδίκησή της. Θα χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας για να σώσει κάποιον από τους υποψήφιους;

Ο καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, chef Άγγελος Μπακόπουλος, φέρνει ένα πιάτο αντιγραφής, που απαιτεί μαγειρική αντίληψη, συγκέντρωση και προσοχή στα βήματα εκτέλεσης της συνταγής.

 

Στο MasterChef 2022 μια στιγμή κακής κρίσης και ένα βιαστικό λάθος, μπορούν να αποβούν μοιραία. Η μαγειρική «μάχη», ανάμεσα στους υποψηφίους, θα κριθεί στη λεπτομέρεια.

Η αποχώρηση στο τέλος της ημέρας θα διαταράξει τις ισορροπίες στις σχέσεις των διαγωνιζόμενων.