Μεγάλη ήταν η ημέρα για τους τρεις φιναλίστ του MasterChef, Παναγιώτη, Ελπίδα και Καλλιόπη οι οποίοι έδωσαν το 100% του εαυτού τους για να περάσουν στις τελευταίες φάσεις των τελικών.

Η πρώτη που κατάφερε να πάρει το «εισιτήριό» της για την «πηγή» στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star, ήταν η Πόπη, η οποία δε σταμάτησε να κλαίει από συγκίνηση.

Στο τέλος του επεισοδίου «κονταροχτυπήθηκαν» με τους βαθμούς τους ο Πάνος και η Ελπίδα, με τον πρώτο να καταφέρνει να αποσπάσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές για το πιάτο του από εκείνη της συμπαίκτριάς του.

Έτσι, ο Παναγιώτης πήρε και το δικό του «εισιτήριο» και στάθηκε δίπλα στην Καλλιόπη!

Το μεγαλύτερο μαγειρικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του για την Ελπίδα, η οποία έφτασε κοντά στην «πηγή» αλλά δεν την προσέγγισε και δεν μπόρεσε να «πιει νερό»!

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη! Φεύγω πάρα πολύ κερδισμένη από αυτό και ας μην έχω σηκώσει το πολυπόθητο κύπελο. Η αλήθεια είναι πως δεν με πειράζει που δε βρίσκομαι με τα παιδιά γιατί έχω κερδίσει πάρα πολλά! Χαίρομαι πάρα πολύ και για τα παιδιά, χαίρομαι και για εμένα. Ανυπομονώ να τους δω τελικό. Θα γίνει χαμός!» είπε φανερά συγκινημένη η παίκτρια.

Οι κριτές ευχήθηκαν τα καλύτερα στην Ελπίδα, η οποία «εξελίχθηκε μαγειρικά αλλά και μπούσταρε την αυτοπεποίθησή της», όπως της είπαν χαρακτηριστικά.

 

MasterChef: Συγκινήθηκε η Καλλιόπη!

Ένα πιάτο που είχε σχεδιάσει για τον τελικό με βασικό υλικό το κρεμμύδι παρουσίασε η Καλλιόπη στο τελευταίο Τεστ Δημιουργικότητας του MasterChef 2022.

Μια αρκετά εντυπωσιακή πρόταση από τη νεαρή μαγείρισσα που της θύμισε αγαπημένο της πρόσωπο που δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. «Είναι ένα πιάτο με μνήμες. Όταν βλέπω το κρεμμύδι πάει το μυαλό μου στον συγχωρεμένο τον θείο τον Στέλιο. Χαιρόμουν να πάω στη Νάξο να φάω κρεμμύδια από τον θείο τον Στέλιο και τηγανιτή μπριζόλα από τη θεία τη Σούλα. Τον είχα σαν πατέρα μου. Με έμαθε να μαγειρεύω… Είναι τεράστια η συγκίνηση, ειδικά όταν τον έχασα πριν από λίγους μήνες, ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Ό,τι αναμνήσεις έχω από τη μαγειρική ξεκίνησαν από εκεί!», είπε συγκινημένη η Καλλιόπη.