Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης, αξίας 10% , μόνο εις βάρος της Cosmote TV και της Nova και αφήνοντας εκτός αυτής όλες  τις εταιρείες streaming που δρουν στη χώρα. Ενδεχομένως έχοντας ως… δικαιολογία το γεγονός ότι ΔΕΝ μπορούν να τις εντοπίσουν, καταδιώκουν μόνο τις δύο όταν οι ίδιοι οι υπουργοί έχουν συνεργασίες μαζί τους!

Με λίγα λόγια συνδρομές στην Cosmote TV και στη Nova επιβαρύνονται κατά 40%, ενώ οι streaming πλατφόρμες πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση ΦΠΑ σε χώρα της ΕΕ. Στο μεταξύ, οι συνδρομές των Ελλήνων γίνονται ωραιότατο συνάλλαγμα που προφανώς και βγάζει φτερά πετώντας προς άγνωστη κατεύθυνση στο εξωτερικού!

Και επειδή το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό με την εν λόγω κυβέρνηση αλλά το ζήτημα καλά κρατεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, να θυμίσουμε ότι ο φόρος του 10% στη συνδρομητική TV επιβλήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ την περίοδο εκείνη. Η ΝΔ από την άλλη και λόγω πιέσεων που προφανώς ασκήθηκαν, πάγωσε για ένα έτος τη φορολογία και την επανέφερε το καλοκαίρι του 2022, με τη δικαιολογία πως επρόκειτο για ένα σταθερό έσοδο, αδυνατώντας να εντοπίσει τις streaming υπηρεσίες στην Ελλάδα.

H κυβέρνηση δεν έχει διαθέσιμους πόρους ώστε να συνεχίσει την αναστολή του φόρου 10% της συνδρομητικής τηλεόρασης, παρά τα αιτήματα των δύο εταιρειών για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την ενέργεια.

 

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Έγκυος αλλά από ποιον η Ιουλία-Στάθης ή Κουράκος οι επίδοξοι μνηστήρες;

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τότε ξεκινά η διάθεση του – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Maestro: Έτσι γεννιέται η παράνομη σχέση Κλέλιας – Ορέστη