Η επαναφορά της σειράς Λωξάντρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς!

Οι σειρές εποχής αλλά και τα ριμέικ των θρυλικών σίριαλ αναμένεται να κυριαρχήσουν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η μυθοπλασία όπως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό βλέπε Σασμός αλλά και τη σειρά του Mega Η Γη της Ελιάς, εξελίσσονται σε δυνατά χαρτιά των τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι, με ρετρό διάθεση θα συνεχιστούν και οι διεργασίες των σταθμών για τα προγράμματα της επόμενης σεζόν. Όπως έχουμε ήδη πει με πολύ αγωνία περιμένουμε το σίκουελ της σειράς του MEGA, Νησί ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται και το ριμέικ της θρυλικής σειράς Λωξάντρα. Σίγουρα οι πιο παλιοί θα θυμούνται με αγάπη την περίφημη Μπέτυ Βαλάση να πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη με μεγάλους ηθοποιούς της εποχής. Το σίριαλ είχε ντυθεί με τη μουσική της σπουδαίας Ελένης Καραΐνδρου.

Ωστόσο σήμερα μετά το Νησί αλλά και το Κόκκινο Ποτάμι άλλη μία σειρά θα βγει από το χρονοντούλαπο της… ιστορίας, 43 χρόνια μετά!

Οι κάπως μεγαλύτεροι θυμούνται τη θρυλική «Λωξάντρα» που προβαλλόταν στην κρατική τηλεόραση. Πρόκειται για ένα σίριαλ που βασίστηκε στο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου που κατέγραφε όσα έγιναν στην Πόλη πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βιβλίο που έγινε σειρά το 1979 και προβλήθηκε το 1980 αφηγείται τη ζωή μιας Πολίτισσας, της Λωξαντρας, από τον γάμο της με τον Δημητρό, μέχρι τα γεράματά της.

Είναι μια από τις τελευταίες ασπρόμαυρες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που προβλήθηκε πολλές φορές σε επανάληψη, μιας και είναι από τις λίγες που διασώθηκαν στο αρχείο της ΕΡΤ.
Βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχουν οι σειρές εποχής η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμά της σίριαλ που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Το σενάριο θα γυριστεί και πάλι σε κινηματογραφική και έγχρωμη βερσιόν. Το σχέδιο είναι project της εταιρείας του Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος και υπογράφει τη σειρά Σασμός αλλά και τις Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1.  Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ριμέικ μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 20ου αιώνα και η πρόταση είναι στα χέρια τόσο της ΕΡΤ όσο και στον ΣΚΑΪ και στον Alpha. Μέσα από την ιστορία θα ξεδιπλωθούν τα γεγονότα που σημάδεψαν την Πόλη πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια πρωταγωνίστρια θα ενσαρκώσει τον ρόλο. Ωστόσο τόσο η Φωτεινή Μπαξεβάνη όσο και η Ελένη Κοκκίδου γνωρίζουν ότι είναι από τις βασικές επιλογές.