H Ασπασία στα επόμενα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς, επιστρέφει στον Δημοσθένη και εκείνος πετάει στα σύννεφα μετά τη συμφιλίωσή τους. Παράλληλα όμως έχουν μια σοβαρή συζήτηση και ο Δημοσθένης αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η Ελένη παρίστανε την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να την κάνει να ζηλέψει…

Η Θεοδώρα ικετεύει τη Μαργαρίτα να τη δεχτεί πίσω στο σπίτι, όμως εκείνη είναι αποφασισμένη να της δώσει ένα γερό μάθημα. Ο Μιλτιάδης, κρυφά ερωτευμένος με τη Βασιλική, εξακολουθεί να στέκεται δίπλα της και να τη βοηθάει με τη φροντίδα της μικρής Στέλλας.

Ο Λυκούργος κάνει μια κουβέντα στην Αφροδίτη σχετικά με τον Χρήστο και την Αριάδνη. Η Μαργαρίτα πηγαίνει στο μοναστήρι για να πείσει τη Χάιδω να γυρίσει στο σπίτι της. Ο Κουράκος καταστρώνει ένα σχέδιο προκειμένου να αναγκάσει τον Χοτζέα να εκδηλωθεί, ενώ παράλληλα η Μαργαρίτα παρακολουθεί τη γυναίκα του Τάσου.

Σύντομα ο Κουράκος συλλαμβάνει τη γυναίκα του Τάσου με τον εραστή της, καθώς και τον συνεργό τους, και τους ανακρίνει. Όταν, ο συνεργός τελικά ομολογεί, όλοι με ανακούφιση μαθαίνουν πως η Αρετή είναι αθώα και έχει προφυλακιστεί άδικα.

Έτσι, τελικά ο Λυκούργος ανακοινώνει στη συγκινημένη Αρετή ότι θα αφεθεί ελεύθερη.

Αιφνιδιασμός

Με έκπληξη, ο Στάθης μαθαίνει ότι η Ασπασία γύρισε στον Δημοσθένη και τους εκφράζει τη χαρά του. Η Κούλα πηγαίνει στο σπίτι τους για φαγητό και παριστάνει πως συναντάει τον Δημοσθένη για πρώτη φορά. Η Χάιδω ανοίγει την ψυχή της στον πνευματικό της μονής και εξομολογείται τις έντονες τύψεις της για τον θάνατο του Φίλιππου, καθώς θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο.

Ο Τζον κάνει μια πρόταση Στάθη, να ενώσουν τις · δυνάμεις τους ως ελαιοπαραγωγοί εξάγουν λάδι σε Αμερική Ο Ισίδωρος συζητά σοβαρά με την Αμαλία για το μέλλον της κοινής τους ζωής. Η Αρετή μετράει τις ώρες μέχρι την αποφυλάκισή της, ενώ η Ασπασία και η Κούλα ετοιμάζονται να την υποδεχτούν. Η Ασπασία προτρέπει τον Δημοσθένη να ψάξει για το χαμένο μωρό και να κάνουν όλοι μαζί μια νέα αρχή. Ο Στάθης και ο Τζον δίνουν τα χέρια και αποφασίζουν να συνεταιριστούν. Η Μαργαρίτα εξακολουθεί να μη δέχεται τη Θεοδώρα στο σπίτι της, αλλά η Αθηνά αποφασίζει να τη φιλοξενήσει.

Η Βασιλική επισκέπτεται τη Χάιδω με σκοπό να την πείσει να γυρίσει. Η Χάιδω παραδέχεται ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα αφήσει το μοναστήρι και ο Λυ κούργος ταράζεται πολύ με αυτή την είδηση. Ο Τζον και η Αθηνά οργανώνουν τον γάμο τους και κανονίζουν το γαμήλιο τραπέζι. Ο Πότης αρνείται να ενδώσει στους εκβιασμούς της Άννας και δείχνει αποφασισμένος να πατήσει πόδι σε σχέση με τα έξοδα. Η Αμαλία θυμάται τον παλιό καλό εαυτό της και ο Ισίδωρος επιβραβεύει την αλλαγή της.

Αγωνία

Ο Μάνος και η Μαρίνα απολαμβάνουν την εκδρομή τους στην Κύπρο, μέχρι τη στιγμή που εκείνη ανακαλύπτει το μπουκαλάκι με τις αμφεταμίνες. Έπειτα από αυτό το συμβάν, ο Μάνος αναγκάζεται να πει την αλήθεια στη Μαρίνα και η ανησυχία της για τον εθισμό του στις αμφεταμίνες είναι πλέον πολύ μεγάλη. Η Φιλιώ διαλέγει το ρούχο που θα βάλει η Αθηνά στον γάμο, αλλά δεν θέλει με τίποτα να το δει ο Τζον.

Αργότερα οι μελλόνυμφοι ζητούν από τη Μαργαρίτα και την Αναστασία να είναι μάρτυρες στον γάμο και εκείνες δέχονται με μεγάλη χαρά. Ο Πότης αισθάνεται τρόμο όταν ακούει το καινούριο χόμπι που θέλει να αρχίσει η Άννα. Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στην Κούλα τη στιγμή που πάει να γραφτεί στο γυμναστήριο και συναντάει εκεί για πρώτη φορά τον αστυνόμο Κουράκο.

Η απογοήτευση της Αρετής είναι ολοφάνερη τη στιγμή που αποφυλακίζεται και συνειδητοποιεί ότι δεν την περιμένει κανείς έξω από τη φυλακή, εκτός από τον Λυκούργο. Εκείνος την πληροφορεί πως τα χρωστάει όλα στη Μαργαρίτα, που κυνήγησε την υπόθεσή της προσωπικά και με όλες τις δυνάμεις της.

Σύντομα, συγκινημένη, η Αρετή κάνει επίθεση… φιλίας και ευγνωμοσύνης στη Μαργαρίτα. Η Αμαλία πληροφορεί τον Ισίδωρο ότι βρήκε στο ανθοπωλείο τη Μαρίνα να κλαίει. Αργότερα εκείνος την πλησιάζει, για να μάθει τι της συμβαίνει, όμως η Μαρίνα δεν του αποκαλύπτει το παραμικρό για τον Μάνο. Μετά την πρόσφατη αδιαθεσία που είχε, ο Κουράκος αρχίζει να έρχεται πιο κοντά στην Αφροδίτη.

Μάλιστα αποφασίζουν να πάνε στην ταβέρνα για φαγητό. Εκεί όμως, εξαιτίας της Αριάδνης, η ατμόσφαιρα είναι άκρως ηλε- κτρισμένη… Η Άννα μαζί με τον Πότη αρχίζουν… σκοποβολή, που γίνεται το νέο τους χόμπι. Η Αθηνά πηγαίνει στο μοναστήρι και βλέπει τη Χάιδω. Ο Μάνος για μια ακόμα φορά αντιδρά άσχημα στην προσπάθεια της Μαρίνας να του μιλήσει για τις αμφεταμίνες.

Η γη της ελιάς: Δείτε το trailer