Την προσωπική του γαλήνη και ευτυχία έχει βρει τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Ευθυμιάδης δίπλα στη φύση ζώντας μία εναλλακτικού τύπου ζωή κατά πολλούς.

«Εναλλακτική» για τους άλλους όμως «φυσιολογική» σύμφωνα με τον ίδιο ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον δικό του τρόπο ζωής μέσω του ντοκιμαντέρ «Ρίζες» το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου στο Mega.

Σε νέα του συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ!» ο ίδιος ανέλυσε όσα τον οδήγησαν στο να αλλάξει τον τρόπο που ζει με πολλά από αυτά που ξεκίνησε να κάνει χρόνια πριν και φαινόντουσαν «τρελά» στον κόσμο, πλέον να τα έχουν υιοθετήσει και άλλοι.

Έχοντας διαγράψει μία αξιοζήλευτη και άκρως επιτυχημένη πορεία στην υποκριτική, ο 55χρονος ηθοποιός ομολογεί πως ενώ έφτασε στο απόγειο της δόξας, έχοντας χρήματα και ένα lifestyle διασκέδασης που προβάλλονταν ως το ιδανικό για τη γενιά του, δε βρήκε την ευτυχία νιώθοντας κενός μέσα του.

Έτσι, σταδιακά άρχισε να στρέφεται στις ρίζες του, ακούγοντας αυτά που του ζητούσε το ίδιο του το σώμα. «Όλοι θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι κορυφή είναι η χαρά και όχι η δόξα», ήταν τα λόγια του.

Έχοντας γνωρίσει τη γυναίκα του Άννα Ντιμιτρίεβιτς με την οποία βρίσκονται μαζί εδώ και 16 χρόνια η ζωή του άλλαξε ολικά όταν απέκτησε τις δύο κόρες του. Όπως ο ίδιος σημειώνει άλλωστε προσευχόταν να γίνει πατέρας κοριτσιών καθώς πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι συναισθηματικά ανώτερες από τους άντρες και ήθελε να είναι εκεί για να το βιώσει ο ίδιος από την αρχή της ζωής μιας γυναίκας. Απείχε λοιπόν από την τηλεόραση για 11 χρόνια θέλοντας να βρίσκεται κοντά τους.

Θανάσης Ευθυμιάδης: Όταν σταμάτησα το κρέας ήμουν ο τρελός του χωριού

Στη συνέχεια, αφότου επισήμανε την αγάπη του για τον Θεό, μίλησε και για την συνειδητή του αποχή από το κρέας τα τελευταία 15 χρόνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν σταμάτησε το κρέας σε όλους φαινόταν πολύ περίεργο. Φαινόταν σαν τον τρελό του χωριού και όλοι απορούσαν πως θα ζήσει θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αρρωστήσει.

Η αποχή του σύμφωνα με τον ίδιο ξεκίνησε αρχικά για 3 εβδομάδες για να τον βοηθήσει να ανεβάσει την ενέργειά του και να καθαρίσει το έντερό του. Όμως η ευεξία που ένιωσε τον οδήγησε στην απόφαση να το συνεχίσει. Μετά από χρόνια κατά τα οποία δεχόταν bullying για την απόφασή του τα παιδιά του πλέον του λένε ότι μαθαίνουν για άλλες γνωστές προσωπικότητες που έχουν γίνει vegan καθώς πλέον είναι κάτι το φυσιολογικό και διαδεδομένο. «Έβλεπα απλά λίγο πιο μπροστά», σημειώνει.