Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, Famagusta, που κατακτά κάθε Κυριακή, όχι μόνο τους πίνακες τηλεθέασης αλλά και τις καρδιές των τηλεθεατών με τα όσα σπαρακτικά αφηγείται, μοιάζει να μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Γιώργος Γαλήνης διαμαρτύρεται για τα όσα προβλήθηκαν στο επεισόδιο της Κυριακής και μιλά για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ο Γιώργος Γαλήνης αναφέρει ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, προβλήθηκε η προσωπική του ιστορία, χωρίς την άδεια του αφού, όπως ισχυρίζεται, πρόκειται για αφήγηση που έγινε για το ντοκιμαντέρ σχολείου στην Κύπρο με τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες».

Ο ίδιος αναφέρει:

Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.
Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά #Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία.
Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου.
Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.
Αποτέλεσμα η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες» , https://www.youtube.com/watch?v=ddZSp_5K_DE .
Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.
Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου.
Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.
Με ευχαριστούν και κλείνουμε.
Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….
Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.

 

Famagusta: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Survivor 20/2 spoiler: Ποια ομάδα έχει προβάδισμα για την 3η ασυλία

MotoGP VIP: Ταξίδι στο χωριό VIP του MotoGP και σας μεταφέρουμε το παρασκήνιο

Το Προξενιό της Ιουλίας: Νέο προξενιό-Αυτοί χάνουν τον ύπνο τους!