Σενάρια ευρείας αναδιάρθρωσης των καναλιών της λόγω πολέμου αλλά και ενόψει πιθανότητας εκλογών επεξεργάζεται η ΕΡΤ, μετά ταν αλλαγή των δεδομένων που προκάλεσαν η εισβολή σταν Ουκρανία και η συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση.

Για να αντιμετωπίσει ταν έκτακτη συνθήκη από το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ αναπροσάρμοσε το πρόγραμμα της ΕΡΤ 1, που έκανε στροφή σε non-stορ ζωντανή ενημέρωση, ενώ προχώρησε σε μια μάλλον καινοφανή απόφαση για τα έως τώρα δεδομένα.

Αντί να αναβάλει τη μετάδοση  άλλων εκπομπών και σειρών, μετέφερε τα ψυχαγωγικά προγράμματα στην ΕΡΤ2. Η κίνηση αυτή, που είχε περισσότερο χαρακτήρα πειραματισμού λόγω έκτακτων συνθηκών, δεν επελέγη τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό της ΕΡΤ επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη διάρθρωση των καναλιών αν συνεχιστεί επί μακρόν ο πόλεμος στην Ουκρανία και ταυτόχρονα επαληθευτούν τα σε-νάρια προκήρυξης εθνικών εκλογών μέσα στο 2022. Επίσης ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια που θα φέρουν ρι-ζική αλλαγή στο προφίλ των καναλιών.

Το σενάριο που επεξεργάζονται στην ΕΡΤ περιλαμβάνει μία ευρεία αναδιάρθρωση των καναλιών, με ανατροπή στην έως τώρα φυσιογνωμία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ1, που πλασαρίστηκε τα τελευταία δύο χρόνιο ως πολυσυλλεκτικό κανάλι, θα αλλάξει προφίλ. ‘Ετσι θα μετατραπεί σε  και θα μετατραπεί σε ΕΡΤnews. Δηλαδή σε έναν αμιγώς ενημερωτικό σταθμό, που θα καλύπτει όλο το φάσμα των έκτακτων και μη γεγονότων.

Αντίστοιχα, η ΕΡΤ2, που έως τώρα έχει το προφίλ πολιτιστικού καναλιού με έμφαση σε εκπομπές με πιο ειδικό περιεχόμενο (όπως βιβλίο, εικαστκέςτέχνες οικολογία κ.λπ.), θα μετατραπεί σε ένα αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι.

Έτσι θα απορροφήσει το σύνολο των μη ενημερωτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και ενόψει εκλογών, η ΕΡΤ2 θα γίνει η νέα συχνότητα για τις σειρές της ΕΡΤ («Ορκος» , «Τούρτα της μαμάς», «Τα καλύτερά μας χρόνια» κ.ά.), αλλά και για τις ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές. Και ποιες εννοούμε; Το «Μουσικό κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη και το «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Ηδη, την περασμένη Δευτέρα, μεταφέρθηκαν εκτάκτως στην ΕΡΤ2 η εκπομπή «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Οανάση Αναγνωστόπουλο, ενώ για μία ημέρα δοκιμάστηκε η μετάθεση στην ΕΡΤ2 και των σειρών «Σε ξένα χέρια» και «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».