Η Αυλή των Χρωμάτων, η πασίγνωστη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2 με παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια την Αθηνά Καμπάκογλου αλλά και τον Χρήστο Νικολόπουλο από την περασμένη σεζόν, δε θα συνεχίσει να μας συνοδεύει μουσικά αυτή την τηλεοπτική χρονιά.

Όπως όλα δείχνουν, Ζούλας και Καμπάκογλου έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου ενδοκαναλική κόντρα που σίγουρα ο νικητής θα είναι αυτός με την ισχυρότερη θέση, και όλοι καταλαβαίνουν για ποιον μιλάμε.

Η κ. Καμπάκογλου υποστηρίζει με επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ότι η διοίκηση της ΕΡΤ σχεδίαζε την αντικατάσταση της με την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη, διατηρώντας την ωστόσο στην αρχισυνταξία της εκπομπής.

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση, αν και είχε τακτική συνεργασία με τον διευθυντή προγραμματισμού, Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για την ετοιμασία της εκπομπής τη νέα σεζόν, και ότι πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις από δημοσιεύματα και από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ που ήθελαν να διασταυρώσουν την είδηση.

Η δημοσιογράφος όμως ήταν ενήμερη, αναφέρουν πηγές της ΕΡΤ, για τους ανανεωτικούς σχεδιασμούς που αφορούσαν στην εκπομπή από τους οποίους, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δεν θα επηρεαζόταν. Θα παρέμενε δηλαδή στην παρουσίαση. Με τη διαφορά ότι από τη νέα σεζόν θα ήταν τρείς οι παρουσιαστές. «Η ΕΡΤ πλάι στους Νικολόπουλο- Καμπάκογλου ήθελε ένα ακόμα πρόσωπο», κατά μια εκδοχή από την ΕΡΤ, τονίστηκε ότι δεν είχε προσδιοριστεί αν θα ήταν άνδρας ή γυναίκα, και με κατηγορηματικό τρόπο υπογραμμίστηκε πως «η Κατερίνα Παπουτσάκη δεν ενδιαφερόταν».

Κατά άλλη εκδοχή, στην Αθηνά Καμπάκογλου είχε καταστεί σαφές πως από τη νέα σεζόν θα ήταν στην αρχισυνταξία της εκπομπής, μόνον.

Η Αθηνά Καμπάκογλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κωνσταντίνος Ζούλας αρχικά ήθελε να «κόψει» την εκπομπή της, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε κατά πολύ το κόστος της, με την τοποθέτηση του Χρήστου Νικολόπουλου ως συμπαρουσιαστή, και τον κατηγορεί ότι θέλει να την φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Διαβάστε όσα είπε:

Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης διαφόρων δημοσιευμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονται και από διάφορες μεμονωμένες, σχετικές όμως με τη Δημόσια Τηλεόραση, φωνές, που με φέρνουν εκτός παρουσίασης της εκπομπής «Η Αυλή των Χρωμάτων» και τη θέση μου να καταλαμβάνει η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προαναφερθείσα εκπομπή είναι ξεκάθαρα δικό μου δημιούργημα, με την πολύτιμη βεβαίως συμπάρασταση και βοήθεια του εσωτερικού και αξιόλογου δυναμικού της ΕΡΤ, χρεώνοντας την εταιρεία με το υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ, ανά επεισόδιο και την προσωπική μου αμοιβή να περιορίζεται αυστηρά στο μισθό μιας απλής δημοσιογράφου.

Αρχικά είχα την παρουσίαση, στη συνέχεια τη συμπαρουσίαση και στο σύνολο των χρόνων την αρχισυνταξία.

Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για 3 χρόνια σημαντική επιτυχία, ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεση τους με κάθε είδους επιθέσεις. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές και ο νοών νοείτω.

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του κυρίου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την «επιθυμία» αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε όπως ήταν αναμενομένο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ.

Η επιτυχία της «Αυλής των Χρωμάτων» συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, με επαναλαμβανόμενη πρωτιά σε αριθμό τηλεθεατών, ισχύουσα και για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε ανανέωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, τον περασμένο Μάιο, ως έχει και χωρίς να έχει προκύψει ουδέν πρόβλημα σε σχέση με τους παρουσιαστές, ενώ δημοσιεύτηκε στη συνέχεια και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τον Ιούλιο συνεργάστηκα με τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για διάφορα θέματα λειτουγίας της επόμενης σεζόν, προεξαρχόντων των τεχνικών.

Μετά από όλα όσα σας προανέφερα την περίοδο αυτή βρίσκομαι στη δίνη διαφόρων δημοσιευμάτων και ερωτήσεων από τους τηλεοπτικούς συντάκτες, μην έχοντας όμως καμμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι και αναγκάζομαι να δηλώνω ευθαρσώς πλήρη άγνοια. Προφανώς ο κύριος Ζούλας επιχειρεί να με αιφνιδιάσει, εμποδίζοντας τη δυνατότητα της όποιας αντίδρασης μου.

Αναμένει αναμφίβολα μια νέα απόφαση, του στάθηκαν εμπόδιο οι θερινές διακοπές, του Δ.Σ. της ΕΡΤ, προκειμένου να αναιρέσει αυτή του Μαΐου και να επικυρώσει και επίσημα, κατόπιν εορτής, τα ήδη διαρρέοντα από τον ίδιο, στον τύπο. Περιμένει επίσης και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, μόνο που την ίδια απόφαση περιμένουμε και εμείς με μεγάλη περιέργεια. Με λίγα λόγια προσπαθεί να με φέρει προ τετελεσμένου. Απαύγασμα ηθικής και εντιμότητας!

Συμπερασματικά και μετά τα προαναφερθέντα προκύπτουν σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα στα όποια ο κύριος Ζούλας υποχρεούται να απαντήσει έστω και αν το «παίζει» ενός ανδρός αρχή.

1. Να αποσαφηνίσει με ποια κριτήρια επιλέγει ή καταργεί εκπομπές;

2. Με ποιο δικαίωμα ισοπεδώνει επαγγελματικές και ανθρώπινες υποστάσεις;

3. Η αντικατάσταση μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό;

4. Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και που ακριβώς επιδιώκει να φθάσει; Στην πλήρη ισοπέδωση του;

5. Με ποιο δικαίωμα διασύρει την αξιοπιστία και το κύρος του Δ.Σ παρουσιάζοντας το ως ουραγό στις τετελεσμένες αποφάσεις του;

Τις αποφάσεις που εντέχνως και κρυφίως διαρρέει, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του, από ό,τι φαίνεται έχουν αλλάξει de jure και de facto τα δεδομένα λειτουργίας της ΕΡΤ και έχουν περάσει στην ενός ανδρός αρχή. Τελικά δίνει κάπου αναφορά ο συγκεκριμένος κύριος; Θα ήθελα να το πληροφορηθώ προκειμένου με αίσθημα δικαιοσύνης να επιμερισθούν οι ευθύνες.

Επίσης αναρωτιέμαι αν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΡΤ, έχουν αποδεχθεί το ρόλο που τους έχει επιφυλάξει;

Τέλος παρακαλώ για τις δικές σας ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου να επικρατήσει αντικειμενικότητα, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση και διαχείριση στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και να περιφρουρηθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Η Αυλή των Χρωμάτων: Δείτε απόσπασμα της εκπομπής


Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Πασίγνωστη πρωταγωνίστρια ποζάρει με μαγιό και ξεσηκώνει τα πλήθη!

ΣΕΓΑΣ: Η Ελλάδα στην ελίτ με ξύλινα σπαθιά

Η Γη της Ελιάς: Πασίγνωστη ηθοποιός ρίχνει «άκυρο» στον Χαρδαλιά-Αυτοί είναι οι λόγοι!