Ο Τζώνη Καλημέρης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Δ.Σ. της ΕΡΤ, όπως απο κάλυψε η στήλη «Βig Mouth» του powergame.gr στα μέσα της εβδομάδας. Φυσικά, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης του προσφάτως παραιτηθέντος Γιώργου Γαμπρίτσου, θα πρέπει να τρέξουν οι Θεσμικά προβλεπόμενες ενέργειες.

Ωστόσο, φαίνεται πως στην επιλογή αυτή συναινούν άπαντες οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων του αρμόδιου υφυπουργού Παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου, και των υπόλοιπων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου. Η περίπτωση Καλημέρη προωθείται σε αυτή τη φάση λόγω της ανάγκης να βγει μπροστά σε αυτή τη συγκυρία (όπου τα νούμερα της κρατικής τηλεόρασης δεν είναι και στα καλύτερά τους και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι προετοιμασίες για την επικείμενη προεκλογική περίοδο) ένα πρόσωπο που να γνωρίζει τόσο τα μυστικά της τηλεόρασης όσο και του Ραδιομεγάρου. Η παράμετρος αυτή, μάλιστα, φέρεται να ήταν αρκετή προκειμένου να περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι ενστάσεις αναφορικά με τις προηγούμενες θητείεςτου στην ΕΡΤ (από όπου και αποχώρησε επεισοδιακά, αλλά και  περιθώρια να αναπτύξει κοινούς κώδικες επικοινωνίας με τον «στριμωγμένο» σε όλα τα επίπεδα Κωνσταντίνο Ζούλα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προσπαθει να παρατείνει τη θητεία των μελών του ΕΣΡ και διαμηνύει ότι δεν Θα προχωρήσει άμεσα σε νέα κρίση για τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής.
Επίσης, αν και ο Γιάννης Πιτταράς φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον ΣΚΑΪ, ακόμη δεν έχει απεμπλακεί από την ΕΡΤ.

Τέλος, Νονα και Wind φέρνουν στους συνδρομητές τους την Premier Leαgue, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη, αποκλειστικά στα κανάλια Novasports. Από τις 6 Αυγούστου και για τις επόμενες έξι σεζόν, έως και το 2028, η Νονα και η Wind εξασφάλισαν για τους συνδρομητές τους 380 αναμετρήσεις της Premier League ετησίως.