Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, μετά από πολύχρονη άνιση μάχη, η δημοσιογράφος Ελβίρα Δρακάκη, διευθύντρια της ιστοσελίδας The Faq.gr, όπως γνωστοποίησε ο ενημερωτικός ιστότοπος.

Η Ελβίρα Δρακάκη είχε εργαστεί σε πολλά μεγάλα κανάλια, υπήρξε βασικό μέλος της συντακτικής ομάδας του Αλ Τσαντίρι Νιουζ με τον Λάκη Λαζόπουλο, δούλεψε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ είχε έντονη παρουσία στον περιοδικό Τύπο αλλά και στο διαδίκτυο (economico.gr, 7imeres.gr κ.α.).

Η Ελβίρα Δρακάκη το 2016 σχεδίασε και προχώρησε στην έκδοση του ιστότοπου The Faq.gr, τον οποίο και διηύθυνε.

«Δεν σβήνουν τα αποτυπώματα που αφήνουμε στις ζωές που αγγίζουμε» έγραψε η Μάγια Αγγέλου. Το αποτύπωμα της Ελβίρας Δρακάκη θα μας υπάρχει πάντα να μας συντροφεύει. Εντός και εκτός γραμμών, αναφέρει το the Faq.gr.

 

Διαβάστε το άρθρο της ιστοσελίδας για την Ελβίρα

Για την Ελβίρα

Παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας, έφυγε μια σπουδαία γυναίκα.
Μια σπουδαία επαγγελματίας. Η Ελβίρα Δρακάκη.
Ένας άνθρωπος με ήθος ξεχωριστό, που αφήνει πίσω της ένα σάιτ που στήριξε με όλες της τις δυνάμεις.
Ένα σάιτ που σφράγισε με τη δουλειά της. Και αφήνει πίσω της παγωμένους όλους όσοι είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε μαζί της, να γελάσουμε και να διαφωνήσουμε για τα της δουλειάς, για να έναν τίτλο, μια φωτό, ένα κομμάτι. Τα γνωστά.
Και πάντα μετά, μαζί προχωρούσαμε με μια ρακή από την πατρίδα της στο επόμενο σχέδιο.
Για να είναι το thefaq το ξεχωριστό, αντισυμβατικό και με άποψη αριστερή και μαχητική, σάιτ που δίνει τημάχη απέναντι στους γαλάζιους μηχανισμούς καλοπληρωμένης προπαγάνδας.
Το σάιτ που είναι η άμμος που μπλοκάρει τα καλολαδωμένα γρανάζια των φέικ νιούζ.
Το σάιτ που δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο χωρίς την Ελβίρα του.

Αντζελίνα η Συριζαία