Ο Κώστας Τσαούσης προκάλεσε θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο με την είδηση του θανάτου του.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από τη σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης.

Για τέσσερις δεκαετίες εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές.

Ξεκίνησε στον Θούριο στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, ενώ ακολούθησε η Αυγή (1985) και η Καθημερινή (1987). Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το ΚΛΙΚ κι ήταν στην αρχική ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ως οικονομικός συντάκτης με δύο εκπομπές.

Το ’90 πήγε στο Βήμα, όπου έμεινε για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε και σύμβουλος έκδοσης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Το 2000 δημιούργησε με άλλους δημοσιογράφους την ιστοδελίδα Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της Καθημερινής.

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τα sites protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές.

Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούσε για τα έντυπα Μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤINΤο Βήμα και Τα Νέα.

Στο βιογραφικό του σημείωμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».