Η Φωτεινή, προκειμένου να ηρεμήσει από τη σχέση τηs με τον Βασίλη Μερκίνη, μια σχέση στην Αθήνα που μόνο τοξικότητα έφερνε στη ζωή της, αποφάσισε να μετακομίσει στη Δρακόνησο και, όπως είδαμε στον πρώτο κύκλο, κατάφερε να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη ζωή της. Αρχικά δέθηκε με τον Ευθύμη, όμως στα τελευταία επεισόδια ήρθε πολύ κοντά με τον Μιχάλη. Την ίδια στιγμή η παρουσία του Στέφανου, του μικρού αδελφού του Μιχάλη, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως έχει μπει σε μια σωστή οικογένεια που μόνο το καλό της μπορεί να Θέλει. Αυτό όμως διαψεύστηκε όταν ο τελευταίος κάλεσε στο νησί έναν φίλο του από την Αθήνα για να επενδύσει στην κλινική, στο πλαίσιο αναζήτησης κεφαλαίων.

Οι ελπίδες τής Φωτεινής στα Τρία Μίλια, που αρχικά είχε αναθαρρήσει για την πορεία της θέσης της, χάθηκαν όταν συνειδητοποίησε ότι ο φίλος αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη, τον πρώην της. Τον άντρα που την έκανε να υποφέρει.

Τρία Μίλια: Τι θα γίνει με την Φωτεινή;

Ο Βασίλης θα φτάσει στο νησί και τα πράγματα Θα αρχίσουν να δυσκολεύουν για όλους. Κυρίως όμως για την ηρωϊδα της σειράς, που Θα αρχίσει να βλέπει μνήμες του παρελθόντος να ζωντανεύουν. Η Φωτεινή όμως δεν είναι η μόνη που Θα δει τη ζωή της να αλλάζει. Η Ελένη, η πρώην του Μιχάλη και κόρη του δημάρχου, πληγωμένη από τον χωρισμό της Θα προσπαθήσει να κάνει κακό στη Φωτεινή, μειώνοντας την ικανότητά της ως γιατρός.

Η Φωτεινή όμως δεν Θα αργήσει να τα βγάλει πέρα μαζί της στη σειρά του STAR αφού στο πλευρό της Θα έχει και την Κάτια, τη μητέρα του Μιχάλη και του Στέφανου. Η σκληρή γυναίκα της Δρακονήσου Θα δει την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται και για να μην προβληματίσει τα παιδιά της και τον άντρα της θα ζητήσει βοήθειά από τη Φωτεινή. Αίσιο τέλος θα έχει και η σχέση του Ευθύμη με τη Λίζα. Οι δυο τους σύντομα Θα συνειδητοποιήσουν πως ταιριάζουν και θα μείνουν μαζί.