Ακόμα μία σειρά, με σημαντικούς συντελεστές μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, ετοιμάζει η ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν. Μέσα από τον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης οι τηλεθεατές Θα παρακολουθήσουν τη μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος «Το βραχιόλι της φωτιάς» της Βεατρίκης Σαΐα-Μαγρίζου.

Στο επίκεντρο της ιστορίας μια εβραϊκή οικογένεια στις ζοφερές στιγμές του 20ού αιώνα, από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917 έως το Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέπας, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης (είχε γράψει το Καρτ Ποστάλ αλλά και τα Καλύτερα μας χρόνια)  με τη Σοφία Σωτηρίου, ενώ ο Μίνως Μάτσας θα «ντύσει» τη σειρά με τη μουσική του.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Γιώργο Καραμίχο, Νίκο Ψαρρά, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχαήλ Ταμπακάκη, Θάνο Τοκάκη, Βασιλική Τρουφάκου, αλλά και τη σπουδαία Νένα Μεντή, που επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ώστε το «Βραχιόλι της φωτιάς» να κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ 1 στις αρχές της ερχόμενης σεζόν.

Το βραχιόλι της φωτιάς : Η υπόθεση της νέας σειράς της ΕΡΤ

Το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι.

Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.