Παρά τις συνεχείς δυσκολίες, η παραγωγή και το καστ τηs σειράς Το Κόκκινο Ποτάμι εργάζονται πυρετωδώς όλο το καλοκαίρι για να ολοκληρώσουν τα απαιτητικά γυρίσματα του δεύτερου κύκλου.

Το κόκκινο ποτάμι 2 του Μανούσου Μανουσάκη αρχίζει και πάλι να κυλά και τα γυρίσματα της παραγωγής του OPEN ξεκίνησαν, με τους πρωταγωνιστές της σειράς να δίνουν πνοή και υπόσταση στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Το πολυσυζητημένο σίριαλ των τελευταίων ετών που καθήλωσε χιλιάδες τηλεθεατές σε κάθε του επεισόδιο, με τις ερμηνείες αλλά και τις μαρτυρίες κορυφαίων ιστορικών στιγμών και μνημών επιστρέφει με εξελίξεις που Θα συνεπάρουν.

Τι και αν πριν λίγο καιρό κλάπηκε το φορτηγό με όλο τον βασικό εξοπλισμό που απαιτούνταν για τα γυρίσματα τηs τεράστιας αυτής παραγωγής; Η έμπειρη παραγωγή της σειράς βρήκε τον τρόπο και συνέχισε τα γυρίσματα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο οι κάμερες έχουν στηθεί εκτός από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα και στη μαρίνα Φαλήρου, η οποία διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες τής σειράς. Άπαντες βρίσκονται στο σημείο από τιs πρώτες πρωινές ώρες και δεν σταματούν μέχρι να δώσει την εντολή ο σκηνοθέτης. Αναστασία Παντούση και Όμηρος Πουλάκης, οι δύο πρωταγωνιστές του β ” κύκλου, δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από την πορεία των γυρισμάτων έως σήμερα.

Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, τον γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή του για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας. Ένας ακόμα γιατρός θα προσπαθήσει να δηλητηριάσει τη σχέση του αλλά δεν θα τα καταφέρει. Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη τηs σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώs αλλάζει η ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων της εποχής. Όλη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό κατά το διάστημα 1919-1923.