Ευτυχώς που ξημερώνει… Σάββατο και δεν θα ξαναχρειαστεί να ακούσουμε τις εξυπνάδες του Άρη Πορτοσάλτε που με τις δηλώσεις του καταφέρνει κάθε μέρα να γίνεται θέμα στη στήλη μας!

Και σήμερα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε την τιμητική του. Συγκεκριμένα σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου αν οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης θα φανούν στην αγορά με μειώσεις των τιμών, ο Άρης θυμήθηκε τον Θεόδωρο Πάγκαλο και το «μαζί τα φάγαμε»

«Να μειώσει; Μακάρι, να πάμε να ανάψουμε κανένα κερί. Δεν είμαστε σε φάση ως κοινωνία να μειώσουμε. Τουλάχιστον να μην πάμε παραπάνω. Θέλω να θυμίσω κάτι που συνέβη πριν από ένα χρόνο. 43 δισ. δανείστηκε η Ελλάδα για την πανδημία. Όλοι μας δανειστήκαμε 43 δισ. και αυτοενισχυθήκαμε και αυτό, συγγνώμη που θα το πω ωμά, φαίνεται. Δηλαδή θέλω να πω, πως είναι αυτό που λένε “έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και αυτό φαίνεται στην σκηνή”. Τα 43 δισ. δεν κρύβονται, όσο και αν έχουν στοκαριστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν κρύβονται. Και ξαναγυρίζουμε πάλι σε αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος. Όλοι μαζί τα καταναλώνουμε. Εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά. Για αυτό λέμε θα έπρεπε νωρίτερα, οι εταιρείες θα έπρεπε να πάρουν νωρίτερα ένα μεγαλύτερο κόστος για να μην μεγαλώνει η δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη. Όπως δεν κρύβονται τα 43 δισ., έτσι δεν κρύβεται και η δυσαρέσκεια», απάντησε.

Πορτοσάλτε: «Η Ελλάδα είναι κομμουνιστική χώρα με δεξιά τσέπη»

Εκεί παρενέβη ο Δημήτρης Οικονόμου ρωτώντας: «Είδες τι λέει το κύριο άρθρο της Καθημερινής; Να πάμε και σε μία παράπλευρη ωφέλεια, ο υγιής ανταγωνισμός. Αυτό στην Ελλάδα θα το καταφέρουμε ποτέ; Να έχεις καπιταλισμό αλλά να έχεις και κομμουνισμό μαζί. Αυτό μόνο η Ελλάδα μπορεί να το κάνει, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που το έχει αυτό…»

«Η Ελλάδα είναι κομμουνιστική χώρα με δεξιά τσέπη, το ξέρουμε αυτό. Αυτό είναι παλιό. Αλλά ο καπιταλισμός λειτουργεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πάροχοι είναι πάνω από 100, επειδή εκεί υπάρχει ανοιχτή οικονομία. Εγώ ξερω άνθρωπο που κάθε χρόνο άλλαζε πάροχο και δεν ένιωσε ποτέ αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Αλλά στην κρίση το 15% των παρόχων χρεοκόπησε. Διότι στην Ελλάδα, στον ελληνικό κομμουνιστικό καπιταλισμό, δεν τίθεται ως προϋπόθεση του επιχειρείν, το επιχειρηματικό ρίσκο. Έχει ρίσκο τι να κάνουμε τώρα;» απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που θα έχουν τα μέτρα στην κοινωνία, η Μαρία Αναστασοπούλου ρώτησε: «Λύνεται το πολιτικό πρόβλημα γα την κυβέρνηση;»

«Θα το δούμε στις επόμενες δημοσκοπήσεις, τι να σας πω; Είδατε πόσο καλό εργαλείο είναι η δημοσκόπηση; Στη δημοσκόπηση του Ιουνίου, θα δούμε τι θα πει η κοινή γνώμη για αυτά που άκουσε…» είπε ο Πορτοσάλτε.

«Τον Ιούνιο δεν θα τα έχει πάρει ακόμη, δεν θα τα έχει δει στην τσέπη», σχολίασε η Μαρία Αναστασοπούλου…

«Θέλετε Ιούλιο; Ιούλιο, ό,τι θέλετε», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.