Ο υπεύθυνος στο Τμήμα Εξαφανίσεων της ΓΑΔΑ, Αντώνης Λινάρδος, παίρνει μία πολύ σημαντική απόφαση στη σειρά Όρκος. Να δώσει στον Άγγελο τον πολυπόθητο φάκελο 40 ο οποίος περιέχει όλες τις εξηγήσεις που χρειάζεται. Σύντομα λοιπόν ο γιατρός αρχίζει να διαβάζει τα έγγραφα που βρίσκονται μέσα στον Φάκελο καθώς και τις σημειώσεις που έχει κρατήσει η Ηρώ με τα κομμάτια  και ο φόβος αρχίζει να τον κυριεύει ολοένα και περισσότερο.

Τουλάχιστον μεχρι τη στιγμή που γίνεται μία πολύ ισχυρή έκρηξη στη σειρά της ΕΡΤ1 και σκορπίζει τα πάντα στον αέρα… Η έκρηξη στο αυτοκίνητο του Αντωνη Λινάρδου αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον ‘Αγγελο και ο φόβος αρχίζει να τον κυριεύει ολοένα και περισσότερο.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία στήνει ενέδρα στο δωμάτιο του Σάλβα, όπου φιλοξενεί κρυφά ανθρώπους του δρόμου και δεν αργεί να κάνει έφοδο.

Ο Όρκος: Ποιος πηγαίνει στον τάφο της Ηρώς;

Εκείνη τη στιγμή, ο άντρας κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και βάζει σε υψηλό κίνδυνο την ακεραιότητα του προγράμματος «Ιατρική του δρόμου». Γεγονός που εξοργίζει τον Χάρη Ζαφείρη.

Αργότερα, η Πάττυ πηγαίνει στο Τμήμα για την αναγνώριση του Χρήστου, του αδελφού τού Στάθη, και αποφασίζει να τον σώσει με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ στη συνέχεια μοιράζεται με τον Φάνη στιγμές από τη ζωή της. Κάτι που τους φέρνει επιτέλους, πιο κοντά. Από την άλλη, η Χλόη έρχεται σε ρήξη με τη διευθύντρια του ορφανοτροφείου, την ‘Αννα, για τον ρόλο που κρατάει στη Δομή και την επόμενη μέρα πρέπει να αντιμετωπίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δομής.’Οπως και γίνεται.

Μέσα σε όλα αυτά, όμως, η πρώτη προσπαθεί να διαχειριστεί την πληροφορία σχετικά με το τρεμάμενο χέρι του Παύλου. Εν τω μεταξύ, ο ‘Αγγελος, μέσα από τις σημειώσεις της Ηρώς στον Φάκελο 40, έχει συγκρατήσει καλά ένα όνομα. ‘Ετσι, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο, αναζητά παντού τη Λάιλα Αχμέντ η οποία είναι  κολλητή της Μιράντας Αλυφαντή.

Λίγο μετα, η απρόσμενη επίσκεψη της Αλέκας, μητέρας της Μιράντας, του δίνει ένα ακόμη στοιχείο, που τον γεμίζει υποψίες. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ένας μυστηριώδης άντρας συνεχίζει να επισκέπτεται ακόμη τον τάφο της Ηρώς.