Νέες σειρές, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και άλλες παραγωγές γυρίζονται στην Ελλάδα με την αρωγή του ΕΚΟΜΕ.

Ανάμεσά τους και η συνέχεια από το «Νησί», το «Μια νύχτα του Αυγούστου». Τη σειρά δηλαδή, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έτσι συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση, που άρχισε τη φετινή σεζόν με το «Καρτ ποστάλ» της ΕΡΤ1.

Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του 50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, θα αρχίσουν τον Μάιο και την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Need a Fίxer («Καρτ πστάλ»).

Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Πρωτόπαπα, η Μαρία Καβογιάννη κ.ά.

Την ίδια ώρα γυρίζονται και άλλες παραγωγές: «Greek salad»: Η τηλεοπτική σειρά του βραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη Cedric Klapίsch, γαλλική συμπαραγωγή, που γυρίζεται στην Αθήνα, σε εκτέλεση παραγωγής Blonde, και θα προβληθεί στο Amazon Prίme.

«The bricktayer»: Κινηματογραφική ταινία της Mίllennίum Medίa σε συνεργασία με τα Νu Boyana Film Studios Hellenίc. που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Renny Harlίn και πρωταγωνιστές τους Aaron Eckhart και Nina Dobrev.

«Μέλλοντες χρόνοι»: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή Homemade Fίlms. «Άνθρωποι, Θεοί και άλλα πλάσματα»: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγή Γερμανίας – Γαλλίας και από πλευράς Ελλάδας η ΑΝΕΜΟΝ.

«Η περιπέτεια του Διαστήματος»: Κινηματογραφικό animation, εγχώρια συμπαραγωγή της Artoon Internatίonal.