Ένας χειρουργός βλέπει τη ζωή του στη νέα δικαστική σειρά, να καταστρέφεται όταν τον κατηγορούν για φόνο εκ προμελέτης πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Το ευφυέστατο κείμενο τηs Τίνας Καμπίτση θα πάρει σάρκα και οστά στο δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν.

Η Τίνα Καμπίτση δεν μας έχει συνηθίσει σε μετριότητες και το απέδειξε τις προηγούμενες σεζόν με δύο σειρές που συνεπήραν του τηλεθεατές (βλέπε: «Όρκος» και «Έξαψη»). Επειδή όμως το κοινό πάντα αναζητά από εκείνη κάτι καινούριο, αυτό το διάστημα ετοιμάζει την επόμενη δουλειά της που Θα έχει τον τίτλο «Η πτώση». Στο επίκεντρο της νέας αυτής ιστορίας που ετοιμάζει, Θα παρακολουθήσουμε τη ζωή ενός πετυχημένου άντρα, του χειρουργού Φίλιππου, του οποίου ένας ασθενής πεθαίνει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Η οικογένεια του άντρα, που δεν φαίνεται να χωνεύει εύκολα στον πρόωρο θάνατό του, Θα ψάξει στοιχεία, Θα αναζητήσει εξετάσεις του εκλιπόντος και όταν συνειδητοποιήσει πως η εγχείρηση δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ, απευθύνεται στην αστυνομία. Ο Φίλιππος Θα φυλακιστεί και λίγους μήνες αργότερα, στη δίκη που θα γίνει, Θα φανεί πως πρόκειται για δολοφονία εκ προ μελέτης αφού ο άντρας που βρέθηκε στο χειρουργικό του τραπέζι ήταν ένας εραστής της γυναίκας του. Κανείς δεν Θα τον πιστεύει, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του Θα χαθεί, τα στοιχεία Θα είναι όλα εναντίον του, όλοι Θα του γυρίσουν την πλάτη και το μόνο πράγμα που Θα του μένει είναι να αγωνιστεί με τη βοήθεια μόνο του δικηγόρου του για να αποδείξει ότι δεν φταίει για την εγχείρηση που προηγήθηκε.

Και αφού η «πτώση» στη ζωή του θα έχει έλθει στη σειρά, μένει μόνο να γεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες του και να κερδίσει ·ίσως τη ζωή που στερήθηκε.
Η δημιουργός, που ξέρει να επενδύει κυρίως πρωταγωνιστές με ερμηνευτική δεινότητα, θα  το αποδείξει για μια ακόμη φορά. Στον ρόλο του χειρουργού θα βάλει τον Χρήστο Λούλη, ενώ στο πλευρό του θα βρεθούν ακόμη οι έμπειροι Ιωάννης Παπαζήσης (κολλητός φίλος του Φίλιππου), Εριέτα Μανούρη (γιατρός), Λένα Παπαληγούρα (γιατρός), Κίκα Γεωργίου (σύζυγος του Φίλιππου) κ.ά.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χρίστος Γεωργίου. Τα γυρίσματα, που θα γίνουν όλα σε φυσικούς χώρους, θα ξεκινήσουν τον χειμώνα όπου και Θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφής του σεναρίου, ενώ η προβολή της σειράς λέγεται πως Θα αρχίσει στις αρχές του 2023, δηλαδή στην αρχή της β’ τηλεοπτικής σεζόν. Πηγές αναφέρουν πως η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή όπως γινόταν και πέρυσι με τον «Όρκο», αυτό όμως είναι νωρίς να το πούμε από τώρα αφού τη συγκεκριμένη χρονιά η ΕΡΤ 1 έχει επενδύσει πολύ στη μυθοπλασία και αναμένεται να δούμε συνολικά έντεκα σειρές, εκ των οποίων μόνο τα «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Τα καλύτερά μας χρόνια» θα συνεχίζονται από τα προηγούμενα χρόνια.