Η ΕΡΤ 1, ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν, πρόκειται να παρουσιάσει νέες και πρωτότυπες προτάσεις μυθοπλασίας. Μία από αυτές είναι η ανατρεπτική ψυχολογική σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη Γιάννη Σκαραγκά και σε μία έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη -Αλέκου Κυράνη. Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Παπαδόπουλος,’Εμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Σίντος, Βασίλης Ντάρμας, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Δημήτρης Γεροδήμος, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Δεπάστας κ.ά.

Ακόμη, την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το στοιχείο του κοινωνικού νουάρ, η νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό με την ιστορία της, τις συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά και τα υποβλητικά γυρίσματά της. Η σειρά αναδεικνύει το θάρρος της νέας γενιάς, την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής αλλά και την εσωτερική δύναμη εκείνων που προσπαθούν να υπερασπιστούν το ανθρώπινο πρόσωπο μιας πόλης που αλλάζει.

Κάνε ότι κοιμάσαι: Η υπόθεση

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας ιδιαίτερα χαρισματικό καθηγητής Λυκείου, βλέπει τηζωή του να διαλύεται βίαια και αναπαντεχα. Κατά τη διάρκεια μίας έντονης κρίσης στον γάμο του, εκείνος εμπλέκεται ερωτικά, για μία μόνο νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του (Εμιλυ Κολιανδρή), ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Μέρες μετά, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του. Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιω-τικός της Αστυνομίας (Νικολέτα Κοτσαηλίδου), ο επίμονος προϊστάμενός της,  (Δημήτρης Καπετανάκος) και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του εναν εμπνευσμένο καθοδηγητή.