Ο ΑLΡΗΑ αποφάσισε να θυμηθεί αγαπημένα ελληνικά θεατρικά έργα που έγιναν ταινίες και να τα διασκευάσει ξανά, αυτήν τη φορά για την τηλεόραση. Έτσι, αναβιώνει στη μικρή οθόνη η αξέχαστη θεατρική παράσταση των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ούτε γάτα ούτε ζημιά». Η συγκεκριμένη μάλιστα παράσταση είχε γίνει και ταινία με τον αξεπέραστο Βασίλη Λογοθετίδη και την Ιλία Λιβυκού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η δημοφιλής ιστορία μεταφέρεται στην τηλεόραση μέσα από τη μίνι σειρά «Τα Νεοκλασικά» του Alpha, σε σενάριο Ζωής Κοΐβαρη και σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα.

Οι Κρατερός Κατσούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Χάρης Μαυρουδής, Νίκος Ορφανός και Ηρώ Πεκτέση που πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, στην κωμωδία, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για το έργο, τους ρόλους τους και τη συνεργασία τους.
Κεντρικό πρόσωπο της κωμωδίας είναι ο Λαλάκης ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής εξόρμησης με την ερωμένη του Λόλα, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό του Πόπη.

Η Πόπη έχει μάθει τις ερωτικές του περιπέτειες και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Τα όσα ακολουθούν δεν μπορεί να τα φανταστεί κανένας από τους δύο.

 

Ο Χάρης Ρώμας στη σειρά του Alpha «Τα Νεοκλασικά»

Ένα από αυτά που θα δούμε επίσης είναι «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε διασκευή Χάρη Ρώμα- Άννας Χατζησοφιά και σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον τελευταίο να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Θόδωρου.

Στο πλευρό του θα βρίσκονται η Φαίη Ξυλά, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου κ.α. ενώ στη σειρά πρόκειται να δούμε και τον Χάρη Ρώμα σε ένα ρόλο έκπληξη.

Από κει και πέρα, όσον αφορά στην ιστορία, ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει στη σύζυγο του τις ερωτοδουλειές του, έχει επινοήσει έναν φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Μέχρι που μία μέρα εμφανίζεται στην πόρτα του με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μία οικογενειακή φίλη αναγνωρίζει τον Λευτεράκη και τον χαιρετάει εγκάρδια!