Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την έναρξη των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου βρίσκεται η παραγωγή της θρησκευτικής σειράς «Άγιος Παΐσιοs: Από τα Φάρασα στον ουρανό» που θα προβληθεί από το MEGA την επόμενη τηλεοπτική σεζόν σε παραγωγή του Ινστιτούτου «Αγιος Μάξιμος ο Γραικός».

Ο δεύτερος κύκλος της μεγάλης παραγωγής που είναι αφιερωμένη στον βίο του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Κόνιτσα και μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου, ετοιμάζεται από τους δημιουργούς του, τον Γιώργο Τσιόκο στο σενάριο και τον Στάμο Τσάμη στη σκηνοθεσία.

Τα γυρίσματα των 12 επεισοδίων θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα κρατά και πάλι ο Προκόπης Αγαθοκλέους ο οποίος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την ερμηνεία του, ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους ηθοποιούς που θα κρατήσουν τους υπόλοιπους ρόλους.

Η σειρά αναμενόταν να βγει στον αέρα αυτή την τηλεοπτική χρονιά, αλλά η απαιτητική έρευνα σχετικά με τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Aγίου, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο πιστό γίνεται στα γεγονότα, παρέτεινε την όλη διαδικασία.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή του αγίου στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Movής Στομίου. Στη συνέχεια θα αποτυπωθεί η μετακόμισή του το 1962 στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Όρος Σινά και μετά από δύο χρόνια η επιστροφή του στο Άγιο Όρος.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας του MEGA θα απασχολήσει η μετοίκησή του στο κελί του στην Παναγούδα, το οποίο βρήκε αρχικά εγκαταλειμμένο και το έφτιαξε από την αρχή. Θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο, τα θαύματα που έκανε, αλλά και τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο, τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την οσιακή του κοίμηση και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Οι μετά θάνατον εμφανίσεις του και τα Θαύματα που επιτελεί μέχρι σήμερα θα είναι ο επίλογος της σειράς. Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Κόνιτσα στη Μονή Στομίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Όρος Σινά αλλά και στο Άγιο Όρος.

 

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Όλες οι ειδήσεις

 

Κάνε ότι κοιμάσαι: Τι σχέση έχει ο Νικόλας με το νέο έγκλημα;

Ολυμπιακός: Παικταράς ο Ίσκο αλλά θα κούμπωνε στους πρωταθλητές;

Μαύρο Ρόδο: Χαμός με Κύρα και Βίκο-Τέλειωσαν τα ψέματα