Πολλοί από εσάς θα έχετε δει ίσως την πασίγνωστη ταινία  θρίλερ Insomnia όπου ένας αστυνομικός πάσχει από αμνησία. Αυτή τη φορά όμως, και χωρίς καμία δόση θρίλερ, αναφερόμαστε στην πασίγνωστη τραγουδίστρια Παυλίνα Βουλγαράκη η οποία δήλωσε ότι δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου ή όταν τα καταφέρνει, κοιμάται πολύ ελαφριά.

Η πασίγνωστη καλλιτέχνις λίγο πριν τις περιορισμένες  εμφανίσεις της στο Half Note, αναφέρθηκε στα προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζει από τότε που ήταν παιδί.

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Eίχα ξεχάσει ποια είμαι, τι δουλειά κάνω»

«Έχω insomnia από παιδί. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κοιμηθώ. Και κοιμάμαι και πολύ σπάνια. Ακόμα κι όταν κοιμάμαι, κοιμάμαι τόσο ελαφριά που ακούω τα πάντα. Ή όταν ονειρεύομαι, καταλαβαίνω ότι ονειρεύομαι. Είναι σαν ένας συνειδητός ύπνος, είναι λίγο περίεργο. Δεν με έχει κουράσει, έτσι έχω μάθει. Μπορεί να περάσει μία ολόκληρη ημέρα και να αισθανθώ ότι δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ή να έχω κοιμηθεί μία με δύο ώρες», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha.

Τι είναι η insomnia

Η υποκειμενική εμπειρία μη ικανοποιητικού ύπνου ή ύπνου που δεν αναζωογονεί. Η αϋπνία καλείται «πρωτοπαθής» όταν υφίσταται επί απουσίας υποκείμενων νόσων και καταστάσεων. Συχνότερα εμφανίζεται ως δευτεροπαθές πρόβλημα, π.χ. ως αποτέλεσμα εξάρτησης από αλκοόλ ή φαρμακευτικών ουσιών, διαταραχών της διάθεσης, συνδρόμου αεικίνητων ποδιών, άπνοια του ύπνου, ή σε ταξίδια διαφορετικών ζωνών ώρας.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μίλησε και για επαγγελματικές προτάσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν και για πιο λόγο αρνήθηκε: «Μου έχουν προτείνει να συμμετέχω σε τάλεντ σόου ή χορού ή μεταμφιέσεων, αλλά αρνήθηκα. Είχα φοβία να είμαι πάνω στη σκηνή και να τραγουδάω. Πάθαινα κρίση άγχους. Ξεχνάω τους στίχους ακόμα και των δικών μου τραγουδιών».

Κλείνοντας, εξήγησε πως το επίθετο που φέρει δεν την τρομάζει. «Οι τριβές που έχει δεχτεί η οικογένειά μου μας έχουν ενώσει όλο και περισσότερο. Το επίθετό μου δεν είναι βάρος για εμένα, η οντότητά μου είναι μεγαλύτερη από ένα όνομα».