Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκινάει απόψε, με την Ελλάδα να ανεβαίνει στη σκηνή του Α’ ημιτελικού στην 15η θέση.
Η Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι της Die Together, αποτελεί ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να νικήσει.
Η νεαρή τραγουδίστρια είναι έτοιμη να ανέβει στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο, ενώ ήδη από τις επίσημες πρόβες που έκανε κατάφερε να καθηλώσει κοινό και κριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, η ιστορία του Die Together, αντανακλά τα στοιχεία της μοναξιάς, της έλλειψης που δημιουργείται από έναν χωρισμό και της φθοράς που αμβλύνεται από τον χρόνο αποτυπώθηκαν μαγικά, καταλήγοντας σε ένα εκτυφλωτικό φως.

 

Αυτό μάλιστα αποτυπώνεται τέλεια και πάνω στη σκηνή, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έχει στήσει η ελληνική αποστολή με αρχηγό τον γνωστό χορογράφο, Φωκά Ευαγγελινό.

Eurovision: Τα λόγια του Φωκά Ευαγγελινού για την Αμάντα

«Φέτος με την Αμάντα Γεωργιάδη στην Eurovision 2022 είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί από την πρώτη στιγμή που άκουσα το τραγούδι, με συγκινούν απίστευτα οι απόλυτες παύσεις που έχει. Το λάτρεψα το τραγούδι. Και λέω πως είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί πρέπει την παύση να την κάνεις οργανική, να την κάνεις κάτι να σημαίνει. Μου έρχεται η φλασιά και λέω πως θα πω όλη την ιστορία με την Αμάντα μέσα από τα μάτια της. Τα πάντα θα τα βλέπουμε μέσα από το βλέμμα της», είχε πει ο Φωκάς Ευαγγελινός μιλώντας στον Θέμη Μάλλη.
Τα στοιχήματα για την Ελλάδα στην Eurovision 2022
Από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε η Αμάντα στο Τορίνο, τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της. Η ατμοσφαιρική μπαλάντα της έχει ανεβάσει κατά πολύ τη θέση της Ελλάδας στις στοιχηματικές, ενώ η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου θεωρείται βέβαιη!

Οι σχολιαστές της Eurovision 2022

Η Μαρία Κοζάκου κι ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, στις 10, 12 (Ημιτελικοί) και 14 Μαΐου 2022 (Μεγάλος Τελικός), στις 22:00.
Ποια θα ανακοινώσει το 12άρι

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα ανακοινώσει το 12αρι της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό
Όσο για το ποιος θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, δεν είναι άλλη από την περσινή εκπρόσωπο της χώρας μας, Στεφανία Λυμπερακάκη.