Η Ηλέκτρα είναι η νέα επίδοξη παραγωγή της ΕΡΤ η οποία βασίζεται σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένη Καπλάνη, τη δημιουργό του «Μαύρου Ρόδου» το οποίο απολαύσαμε τη φετινή χρονιά στο Mega.

Η σειρά θα μας ταξιδέψει στη δεκαετία του 70′ εκεί όπου θα εξελιχτεί ένα ερωτικό δράμα. Στο επίκεντρο η πρωταγωνίστρια Ηλέκτρα η οποία θα σπάσει τα δεσμά της από την καταπίεση της εποχής και την κλειστή κοινωνία του νησιού στο οποίο ζει για να ζήσει ελεύθερη.

Το σενάριο της σειράς υπογράφει η Μαντώ Αρβανίτη και ο Θωμάς Τσαμπάνης ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Βίκυ Μανώλη.

Ηλέκτρα: Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές

Η ιστορία μας εξελίσσεται στο νησί Αρσινόη το 1972 με την πρωταγωνίστρια Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή) να βρίσκεται εγκλωβισμένη στο ρόλο της καλής συζύγου και μητέρας που διατάσσει η κοινωνία.

Είναι παντρεμένη με τον δήμαρχο του νησιού ο οποίος είναι κατά πολύ μεγαλύτερός της (Τάσος Γιαννόπουλος). Η Ηλέκτρα αναζητά καθημερινά τις μικρές στιγμές ελευθερίας που της δίνουν ευτυχία όπως μια βουτιά στο ποτάμι ή βόλτα με το άλογό της.

Μέχρι που η γυναίκα θα συναντήσει το πεπρωμένο της. Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας) φτάνει στο νησί ως ο νέος καθηγητής μαθηματικών. Γοητευτικός, σκοτεινός και μυστηριώδης θα κεντρίσει κατευθείαν το ενδιαφέρον της Ηλέκτρας.

Η γυναίκα νιώθει πως κρατάει το κλειδί για την ελευθερία της. Η ελευθερία όμως έρχεται με τίμημα. Ακόμη και αν σπάσει τα δεσμά της ελευθερίας της  το παρελθόν της θα την κυνηγήσει και ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύπτεται.

Εκτός από τους Έμιλυ Κολιανδρή, Τάσο Γιαννόπουλο και Αποστόλη Τότσικα, το ταλαντούχο καστ της σειράς θα συμπληρώνουν και η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Θανάσης Πατριαρχέας, ο Γιώργος Συμεωνίδης και η Λουκία Παπαδάκη.

Όλες οι ειδήσεις

Έρωτας φυγάς: Τέλος ο Κοντογιάννης – Αυτός τον σκοτώνει

Ο παράδεισος των κυριών: Τέλος ο Άγης; Εξαφανίζεται – Δεν αναγνωρίζει το παιδί

Οι «αρχάγγελοι» της Κύπρου Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού