Την επίσημη ένσταση κατά του ΡΙΚ σκέφτεται η ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση ότι ο νικητής του διαγωνισμού Fame Story στο Star θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2024.

Μπορεί το Star μετά από νομικές συμβουλές να απέφυγε τη χρήση της λέξης Eurovision στις ανακοινώσεις του κάνοντας λόγο για «γνωστό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό» όμως το θέμα προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews που κυκλοφορεί, μετά την αρχική καταγγελία στην EBU, η ΕΡΤ σχεδιάζει να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της φτάνοντας μέχρι και στην ένσταση αν το ΡΙΚ δεν ακυρώσει τις αρχικές προθέσεις του.

Η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι πληρώνει ετήσια συνδρομή στην EBU με την οποία εξασφαλίζει τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του brand «Eurovision». Έτσι δε γίνεται να τελείται ουσιαστικά ο εθνικός τελικός της Κύπρου εντός ελληνικής επικράτειας.

Η συμφωνία λοιπόν που φέρεται να έχει κάνει το Fame Story του Νίκου Κοκλώνη με το ΡΙΚ φέρεται να καταπατά τα δικαιώματα της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης με την EBU μάλιστα να παίρνει το μέρος της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του το ΡΙΚ υποστήριξε πως ακόμη και αν επιλεγεί ο τραγουδιστής στην Ελλάδα μέσω του Fame Story, η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει σε εθνικό τελικό στην Κύπρο.

Η EBU όμως φρόντισε να επικαιροποιήσει άμεσα τους κανονισμούς της κάνοντας σαφές ότι η επιλογή κάθε χώρας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά μέσα από τον δημόσιο φορέα μέλος της EBU. Ακόμη πρόσθεσε ότι δε πρέπει να παραβιάζεται η αποκλειστικότητα των δικαιωμάτων άλλων φορέων χωρών.

Όλες οι ειδήσεις

Γιώργος Λιανός: Ξανά στον Άγιο Δομίνικο με τον Φάνη Λαμπρόπουλο;

Μαρία Σάκκαρη: «Κατάρα» ήταν και πάει – Πρώτος τελικός μετά από 1 χρόνο κόντρα στην Γκοφ

Σασμός: Τέλος πασίγνωστη πρωταγωνίστρια για να πάει στην ΕΡΤ;