Ο πασίγνωστος Αμερικανός ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική και προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές του.

Ο 60χρονος ηθοποιός προωθούσε την επόμενη ταινία του, Sonic the Hedgehog 2 στο Access Hollywood, όταν η δημοσιογράφος ανέφερε ότι η Ντόλι Πάρτον τον θέλει να παίξει τον «μουσικό συνεργάτη» της σε μία επερχόμενη βιογραφική ταινία Porter Wagoner.

Ο Κάρεϊ τότε απάντησε ότι δεν το έχε ακούσει. Επιπλέον ανέφερε ότι «αποσύρθηκε» και ενώ η ρεπόρτερ δεν ήξερε αν αστειευόταν ή όχι, είπε, «Ναι, μάλλον» και τη διαβεβαίωσε ότι σοβαρολογεί. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο μέλλον. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά κάποιο πρόβλημα υγείας, σε αντίθεση με τον 67χρονο Γουίλις που διαγνώστηκε με αφασία.

«Είμαι αρκετά σοβαρός. Εξαρτάται, αν οι άγγελοι μου φέρουν κάποιο σενάριο που είναι γραμμένο με χρυσό μελάνι, αυτό ίσως να είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να το δουν. Μπορεί να συνεχίσω τον δρόμο, αλλά κάνω ένα διάλειμμα. Μου αρέσει πολύ η ήσυχη ζωή μου, να ζωγραφίζω σε καμβά, η πνευματική μου ζωή και νιώθω ότι –και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην ακούσεις ποτέ από άλλη διασημότητα να λέει -, αλλά έχω αρκετά, έκανα αρκετά, είμαι αρκετός».

Αναφορικά με την Ντόλι Πάρτον, ο Κάρεϊ δήλωσε: «Θα μιλάω πάντα με την Ντόλι. Η Ντόλι είναι, για μένα, ένας άλλος κόσμος που είναι απλώς μεγαλύτερος απ’ όσο μπορείς να φανταστείς». Ο ηθοποιός δεν έχει άλλα κινηματογραφικά σχέδια μετά το «Sonic the Hedgehog 2», που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 8 Απριλίου, θα εμφανιστεί όμως σε ένα αφιέρωμα του Netflix προς τιμήν του Μπομπ Σάγκετ.