Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν τη βασίλισσα Ελισάβετ την Πέμπτη 14/4, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ζευγάρι σταμάτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ταξίδευε για τη Χάγη για τους αγώνες Invictus. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Χάρι είχε εκφράσει την επιθυμία να δει τη γιαγιά του.

Ήταν η πρώτη φορά που η Δούκισσα του Σάσεξ πάτησε το πόδι της στη Βρετανία μετά το Megxit, όταν εκείνη και ο Χάρι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή με όσα αποκάλυψαν για τη βασιλική οικογένεια στη συνέντευξή τους στην Όπρα.

Ο Κάρολος κατηγορήθηκε επίσης ότι απέκοψε οικονομικά τον Χάρι και ότι δεν τον υποστήριξε, κάτι που αναστάτωσε βαθιά τον διάδοχο του θρόνου και προκάλεσε ρήξη ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Λέγεται πως οι δυο τους είχαν μιλήσει ελάχιστα αυτό το διάστημα.

Η Μέγκαν είδε τη βασίλισσα για τελευταία φορά την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στις 8 Μαρτίου του 2020, αλλά από τότε ισχυρίζεται ότι της μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο και μέσω βιντεοκλήσεων.

Εν τω μεταξύ, ο Χάρι, 37 ετών, είχε δει τη γιαγιά του στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η επαφή τους ήταν περιορισμένη λόγω των περιορισμών του Covid.

Χάρι-Μέγκαν: Δεν κατάφεραν να κρατήσουν μυστική την επίσκεψη

Το αστείο είναι ότι, αν και προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική την επίσκεψη, ο Χάρι και η Μέγκαν, εντοπίστηκαν να περπατούν στο Κάστρο του Ουίνδσορ νωρίς χθες (Πέμπτη) το πρωί από ένα πούλμαν ενθουσιασμένων εκκλησιαστών που έφτασαν για τη λειτουργία του Royal Maundy, την πρωινή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.

Πιστεύεται ότι το ζευγάρι ήταν καθ’ οδόν προς την επίσημη κατοικία της βασίλισσας για να δει όχι μόνο την μονάρχη αλλά και τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος βρισκόταν στην κατοικία με τη σύζυγό του, τη Δούκισσα της Κορνουάλης.