Σενάρια πλήρους αναδιάταξης της πρωινής ζώνης και ανακάτεμα της τρόπουλας επεξεργάζεται ο ΣΚΑΪ για την προσεχή σεζόν. Το κανάλι σχεδιάζει να «σπάσει» το πρωινό δίδυμο, να αλλάξει τις ώρες των εκπομπών και να καλύψει εκ των ενόντων όλα τα slots έως το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 2. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού που επεξεργάζονται στο κανάλι είναι η διχoτόμηση της εκπομπής «Σήμερα» και η αναδιάταξη των εκπομπών, σε μια «συνταγή» που θυμίζει το παράδειγμα του Μegα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Οικονόμου θα παραμείνει στην πολύ πρωινή ζώνη, να ξεκινά όμως νωρίτερα (στις 5) και με λήξη, πιθανότατα, στις 9.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα παραλαμβάνει η έως τώρα παρτενέρ του, Μαρία Αναστασοπούλου, η οποία θα δοκιμαστεί σε ένα πιο χαλαρό μαγκαζίνο με περιεχόμενο infotainment. Ήδη αναζητείται πρόσωπο για να βρεθεί στο πλευρό του Δ. Οικονόμου στην πολύ πρωινή ζώνη, ενώ κρούση φέρεται να έγινε ήδη σε… ανταγωνιστή από την ιδια ζωνη αντίπαλου καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση να μετακομίσει από το Μegα στον ΣΚΑΪ και να ενώσει δυνάμεις με τον Δ. Οικονόμου έγινε στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Ο ΣΚΑΪ φέρεται να «απαντά» με τον τρόπο αυτόν στην απόπειρα «αρπαγής»της Μ. Αναστασοπούλου, ο οποία πριν από λιγο καιρό δέχθηκε πρόταση να μετακομίσει στο Μega.

Οσο για τη ζώνη 9 με12, ο ΣΚΑΪ αναζητεί πρόσωπα για να πλαισιώσουν την Μαρία Αναστασοπούλου στο νέο της βήμα ως κεντρικής παρουσιάστριας σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ζώνη.  Όπως γνωρίζουμε «απέναντι» βρίσκονται τόσο το «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή όσο και το «Μega καλημέρα. με την Ελεονώρα Μελέτη. Στον νέο σχεδιασμό προβλέπεται και μετακίνηση της εκπομπής «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, που αναμένεται να μεταφερθούν στη ζώνη 12 με 2 και να καλύψουν τη θέση της εκπομπής «Lονe ίt» με την Ιωάννα Μαλέσκου.