Ευρύ ανακάτεμα των προσώπων στην πρωινή ζώνη ειδικά του ΣΚΑΪ βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που επιφυλάσσει μπαράζ μετακινήσεων και ανατροπών. Η τάση για το «σπάσιμο» των διδύμων κορυφώνεται, ενώ κυοφορούνται νέα ντουέτα με πρώην… αντιπάλους και πολλαπλές διαδρομές από το ένα κανάλι στο άλλο, για την αποκρυστάλλωση του νέου χάρτη της πρωινής ζώνης.

Ενα βήμα πριν από συμφωνία-έκπληξη με τη Μαρία Αναστασοπούλου βρίσκεται ο ΑΝΤΙ . Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στον ΣΚΑΪ, η δημοσιογράφος και παρτενέρ του Δημήτρη Οικονόμου αποχωρεί από το κανάλι του Φαλήρου, ενώ, σύμφωνο με πληροφορίες βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων με τον ΑΝΤΙ για να ενταχθεί τη νέα σεζόν στο «Καλημέρα Ελλάδα» και να σταθεί στο πλευρό του πρώτου διδάξαντος της ζώνης Γιώργου Παπαδάκη.

Μετά την ανανέωση της συμφωνίαςτου με τον ΑΝΤΙ, που μπαίνει στο 32ο έτος, ο Γ. Παπαδάκης αποφάσισε να ενισχύσει και να ανανεώσει την εκπομπή, φέρνοντας στο πλευρό του τη μέχρι σήμερα συμπαρουσιάστρια του Δ. Οικονόμου, διατηρώντας και την υπόλοιπη δυνατή ομάδα του. Την ίδια στιγμή, στον ΣΚΑΪ οριστικοποιείται ως νέα πρωινή συμμαχία η συνύπαρξη του Δ. Οικονόμου με τον -ανταγωνιστή του φέτος- Άκη Παυλόπουλο, που αποχωρεί από το Οpen στο τέλος της σεζόν, ενώ στην έως σήμερα παρτενέρ του ο ΣΚΑΪ πρότεινε άλλη εκπομπή μετά τις 10:00, πρόταση που δεν έγινε δεκτή, οδηγώντας την στην έξοδο.

Άλλο ένα διδυμο που οδεύει σε διάσπαση είναι αυτό του Δημήτρη Κοτταρίδη και του Γιάννη Πιτταρά στην ΕΡΤ. Πιθανότερο είναι να παραμείνει στο πρωινό slot ο Δ. Κοτταρίδης ενώ ήδη φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να πάρει θέση στο πλευρό του η Ντόρα Κουτροκόη. Την ιδια στιγμή, ο Γ. Πιτταράς κοιτά εκτός ΕΡΤ, ενώ συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΣΚΆΊ. Μάλιστα, ο πρωινός παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης είναι ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι στον ΣΚΑΪ ως παρτενέρ της Μ. Αναστασοπούλου, κάτι που δεν θα υλοποιηθεί εφόσον η δημοσιογράφος αποχωρεί από τον σταθμό. Κινητικότητα παράλληλα σημειώνεται και στο Open, που αναζητεί νέα πρόταση για την πρωινή ζώνη μετά την αποχώρηση του Α. Παυλόπουλου. Προχωρημένες επαφές με το κανάλι έχει η Χρύσα Φώσκολου, μέλος της ομάδας που πλαισιώνει τον Γ. Παπαδάκη, π οποία φέρεται να μετακινείται του χρόνου από τον ΑΝΤΙ στο Οpen ενώ και άλλος δημοσιογράφος που έχει περάσει από την πρωινή ζώνη στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει το πολύ πρωινό πόστο στο κανάλι του Κορωπίου.