Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι το νέο πρόσωπο που μπήκε στη σειρά Σασμός για να φέρει καινούργια δεδομένα.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον εισαγγελέα Χρήστο Γιακωβάκη, έναν ανελέητο διώκτη της διαφθοράς, έναν αδέκαστο δικαστικό λειτουργό, ο οποίος βάζει υπεράνω όλων τη δικαιοσύνη και τον νόμο. Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή, με λαμπρές σπουδές στη νομική επιστήμη, επέλεξε τη μετάθεση στην Κρήτη για να δώσει τέλος στη βεντέτα αλλά και να εξαρθρώσει τα κυκλώματα εγκληματικότητας.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Γιακωβάκης είναι αυστηρός, αδέκαστος, αδιάφθορος, αμερόληπτος. Ο πατέρας του —Μάνθος Γιακωβάκης—διετέλεσε για μεγάλο διάστημα εισαγγελέας Ρεθύμνου. Είναι παιδί που προέρχεται από οικογένεια με βεντέτα, που κόστισε τη ζωή στον θείο του, αδελφό του πατέρα του. Ο πατέρας του πολέμησε σθεναρά τη βεντέτα και τους νόμους των ορέων, με αποτέλεσμα να δεχτεί άμεσες απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα, όταν ο Χρήστος ήταν περίπου 17 ετών όπως αναφέρει το My Tv. Η μετάθεση του Χρήστου στην Κρήτη ήταν δική του επιλογή, καθώς μελετώντας χρόνια τις βεντέτες που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ έπεσε στην αντίληψή του η αναταραχή στην ‘Ανω Ποριά, που κόστισε τη ζωή στον Νικηφόρο και άνοιξε ξανά τη βεντέτα Βρουλάκηδων – Σταματάκηδων, για την οποία είχε ενημερωθεί από τον πατέρα του.

Ο Χρήστος κατεβαίνει στην Κρήτη, για να βάλει —όπως λέει— μια τάξη, συνεχίζοντας το έργο που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο πατέρας του. Είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στη βεντέτα και παράλληλα να εξαρθρώσει τα μεγάλα κυκλώματα εγκληματικότητας.

Ο Χρήστος γνώριζε τον Αντώνη από το παρελθόν και ήξερε πως ο πατέρας του τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση, από τότε που ήταν ακόμη αστυνομικός. Στην πορεία θα συνεργαστεί στενά μαζί του. Θα καταλάβει ότι είναι έντιμος και καθαρός άνθρωπος, αλλά θα διαφωνεί φιλοσοφικά μαζί του στην έννοια του νόμου κι αυτή θα είναι η μεγάλη τους κόντρα. 

Ο Χρήστος βάζει πρώτα τον νόμο και ο Αντώνης τον άνθρωπο. Ο Χρήστος, όπως θα παρακολουθήσουμε, ξεκινάει να ερευνά τον θάνατο του Νικηφόρου και πώς τα πράγματα έφτασαν ως εκεί.’Ετσι, πρόκειται να ανοίξει και πάλι την υπόθεση του φόνου του Στεφανή. Ο εισαγγελέας είναι σίγουρος πως ο πραγματικός δολοφόνος του Σταματάκη κυκλοφορεί ελεύθερος και σύντομα στο στόχαστρό του μπαίνει ο Μαθιός. Είναι βέβαιος πως ο τελευταίος έχει εμπλακεί στη δολοφονία του Στεφανή και στα προσεχή επεισόδια θα αρχίσει έναν αγώνα προκειμένου να βρει τα στοιχεία που χρειάζεται για να το αποδείξει και να τον συλλάβει. Ο Μαθιός καταλαβαίνει πως δεν θα ξεφύγει εύκολα από τον αμείλικτο εισαγγελέα και φοβάται πως σύντομα θα φτάσει στην ενοχή του.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ του ALPHA