Η σειρά Σασμός είναι ίσως η επιτομή για φέτος τουλάχιστον της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τις περιπέτειες της οικογένειας των Σταματάκηδων και πως αυτές έβλαψαν τους Βρουλάκηδες. Αλλά και το αντίστροφο. Πώς δηλαδή οι Βρουλάκηδες έβαψαν τα χέρια τους με αίμα για να ξεπληρώσουν την τιμή!

Ωστόσο μεγάλη πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha, είναι ο ρόλος της Καλλιόπης που ενσαρκώνει με ομολογουμένως απόλυτη επιτυχία η Μαρία Τζομπανάκη. Και εκεί που την είχαμε συνηθίσει αλλιώς, την είδαμε τώρα τσαλακωμένη να υποδύεται ένα ρόλο που μόνο εύσημα έχει να της προσφέρει.

Ποιο θα είναι όμως το μέλλον της Καλλιόπης;

Όπως και η ίδια εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της, θα είναι με βεβαιότητα τραγικό. Η γυναίκα που πάντα πάλευε για το καλό της οικογένειας, όπως τουλάχιστον η ίδια έλεγε στη σειρά Σασμός, θα συνειδητοποιήσει πως τόσα χρόνια, μόνο κακό έκανε. Πρώτα στην οικογένειά της και έπειτα στους γύρω της.

Η καπετάνισσα έδωσε λάθος συμβουλές της, και η καταστροφή δεν άργησε να έρθει στη ζωή της. Τόσο ο Αστέρης, όσο και ο Μαθιός, θα υποφέρουν πολύ στο τέλος, εξαιτίας των επιλογών τους, αλλά και της μητέρας τους…

Η οικογένεια των Σταματάκηδων θα βαφτεί με αίμα, ξανά. Σύμφωνα με το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη τον θάνατο θα βρει και ο Μαθιός, στα τελευταία επεισόδια. Κάποιος, εξοργισμένος και γεμάτος πόνο θα κυνηγήσει να τον σκοτώσει, με τις σφαίρες να ηχούν σε όλη την Κρήτη.

Ο Μαθιός θα πέσει νεκρός και η Καλλιόπη θα καταλάβει έστω και την ύστατη στιγμή πως έχασε το παιδί της, από δικό της λάθος και θα τρελαθεί. Θα βγει στο χωριό και θα φωνάζει! Θα καταριέται την τύχη της και θα χάσει τα λογικά της.  Έτσι, στο τέλος θα ανέβει στο βουνό και ουρλιάζοντας από τον πόνο που την βρήκε, θα πέσει από τον γκρεμό.