Ο Φοίβος Δεληβοριάs φέρνει στην ΕΡΤ τα… «Νούμερα», μια πρωτότυπη σειρά μυθοπλασίας με μουσικά στοιχεία.

Μία πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα που συνδυάζει τη μυθοπλασία και τη μουσική και φέρει τη σφραγίδα του Φοίβου Δεληβοριά, βρίσκεται σε τελικά στάδιο συζητήσεων με την ΕΡΤ. Σύμφωνο με πληροφορίες, πρόκειται για κανονικά σίριαλ! Θα έχει κανονικό σενάρια και ηθοποιούς ενώ έντονο θα είναι σε αυτό το μουσικά στοιχείο. Τίτλος που επιλέχθηκε για τη νέα σειρά είναι τα «Νούμερα». Παρότι εμπνευσμένη από την «Ταράτσα του Φοίβου» (τις live εμφανίσεις που παρέπεμπαν στο παλιά αναψυκτήρια), δεν θα θυμίζει μουσική παράσταση με νούμερα επιθεώρησης. Θα είναι ωστόσο ένα σίριαλ με χαρακτήρες διαλόγους και ιστορία που θα εξελίσσεται από επεισόδιο σε επεισόδιο.

Η ομάδα της σειράς «Τα νούμερα» περιλαμβάνει τέσσερις σεναριογράφους ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Φ. Δεληβοριάς. Ο γνωστός τραγουδοποιός θα κρατά έναν από τους κεντρικούς ρόλους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υποδύεται τον εαυτό του, αλλά έναν ήρωα μυθοπλασίας που θα έχει αρκετά κοινό στοιχειά με τον ίδιο. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα λάβουν μέρος στη σειρά, επικρατέστερος είναι ο Θανάσης Αλευράς. Πρόκειται για έναν εκ των βασικών συνεργατών στην «Ταράτσα του Φοίβου». Επίσης, ρόλο θα έχουν και stand-up κωμικοί. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς «Τα νούμερα» θα κάνει γκεστ εμφάνισή ένας διαφορετικός καλλιτέχνης ο οποίος θα παίζει έναν ρόλο και θα τραγουδάει.

ΕΡΤ: Ποιο το κόνσεπτ

Το κόνσεπτ έχει κάποια κοινά στοιχείο με τη γαλλική σειρά «Call my agent» («Πάρε τω μάνατζέρ μου»), που παίζεται στο Netflix.  Το όλο κόνσεπτ είναι με επίκεντρο ένα πρακτορείο ταλέντων, παρελαύνουν τα μεγαλύτερα ονόματα ως «πελάτες» με διάφορα προβλήματα προς επίλυση. Οι συζητήσεις με την ΕΡΤ βρίσκονται στην τελική ευθεία για να δοθεί το «πράσινο φως» και να εγκριθεί η ανάθεση της παραγωγής την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία Αργοναύτες. Τα «Νούμερα» προορίζονται για το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης που θα βγει στον αέρα το φθινόπωρο του 2022.