Οι δύο φιναλίστ του φετινού MasterChef του Star, Παναγιώτης και Καλλιόπη ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και ταξίδεψαν έως την Τοσκάνη της Ιταλίας.

Και οι δύο παίκτες του διαγωνισμού μαγειρικής δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που έφτασαν στον τελικό, αλλά και που μετά από πέντε μήνες βγήκαν από το σπίτι του MasterChef κάνοντας αυτό το ταξίδι.

Εκεί φυσικά τους περίμεναν και οι τρεις κριτές, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει διάφορες δοκιμασίες για εκείνους.

«Εδώ παιδιά θα λάβουν χώρα δύο από τις δοκιμασίες του φετινού τελικού. Συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής βαθμών. Αυτό πρέπει να έχετε στο νου σας. Συγκεντρώστε όσες πληροφορίες μπορείτε σε κάθε στάση που θα κάνουμε. Θα σας χρειαστούν», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στη συνέχεια, οι κριτές τους ενημέρωσαν πως πρώτη τους στάση θα είναι το γραφικό χωριό Panzano και η “Antica Macelleria Cecchini”, όπου θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν τον παγκοσμίου φήμης κρεοπώλη Dario Cecchini αλλά και να ξεκινήσουν «μερακλήδικα» το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη.

Αφού τους έδωσε δύο κομμάτια κρέατος και τους ευχήθηκε «καλά ψησίματα» τους… παρέδωσε στον «μάστορα της ψησταριάς», τον Λορέντζο.Έψησε κρέας και οι δυο φιναλίστ τα δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν με το πόσο νόστιμο ήταν. Κάπως έτσι ξεκίνησε «μερακλήδικα» το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη.

Το ζητούμενο της πρώτης διαγωνιστικής δοκιμασίας στην Ιταλία οι τρεις σεφ – κριτές του MasterChef 2022 τους είπαν πως το ζητούμενο αυτής της δοκιμασίας είναι ένα menu τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι.

Το menu, που θα παρουσιάσει ο κάθε διαγωνιζόμενος, θα κρίνει και θα βαθμολογήσει ο chef του εστιατορίου, Matteo Lorenzini.