Οι παίκτες της κόκκινης ομάδας που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στο Masterchef ήταν η Φανή και ο Νικήτας και οδηγήθηκαν στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία οι κριτές ρώτησαν την Καλλιόπη, την κάτοχο της μόνιμης κάρτας ασυλίας, αν θα τη χρησιμοποιήσει ώστε μα σώσει έναν από τους δυο συμπαίκτες της.

Εκείνη απάντησε θετικά, και αφού εξήγησε τους λόγους που την έκανε να πάρει αυτή την απόφαση, έσωσε τον Νικήτα.

 

Ο Νικήτας έβγαλε τη μαύρη ποδιά και τη θέση του πήρε ο Νίκος, ο οποίος δήλωσε πως περίμενε μία τέτοια εξέλιξη.

 

Οι κριτές αποφάσισαν να αποχωρήσει ο Νίκος, ο οποίος είχε χειρότερη βαθμολογία από την Φανή.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος η Φανή διέκοψε τους κριτές και τους ανακοίνωσε ότι θέλει να αποχωρήσει οικειοθελώς.

«Σεφ θα ήθελα να αποχωρήσω εγώ από τον διαγωνισμό. Χάρηκα πολύ που έκανα το πιάτο σας, δε μπορούσα να μην μαγειρέψω. Ο λόγος είναι ένα προσωπικό οικογενειακό ζήτημα υγείας και μου είναι δύσκολο να είμαι μακριά τους» είπε με δάκρυα στα μάτια η διαγωνιζόμενη.

Masterchef: Σε δίλημμα ο Νίκος

Οι κριτές ζήτησαν από τη Φανή να ανέβει στον εξώστη, αλλά εκείνη έκανε την έκπληξη και ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς μιας και ένα πρόσωπο από το οικογενειακό της περιβάλλον αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας.

Ο Νίκος δεν το περίμενε και μετά από αυτή την εξέλιξη βρέθηκε σε δίλημμα. «Σε κάτι τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο να παραμείνω μετά από μια ξεκάθαρη νίκη όπως η σημερινή. Με τόσους καλούς μάγειρες στον διαγωνισμό δεν ξέρω αν προλαβαίνω να κλείσω το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας που υπάρχει. Αν εμείνει η Φανή στην απόφασή της πρέπει να σκεφτώ κι εγώ τι θα κάνω», είπε αρχικά ο Νίκος.

 

«Ε, θα φύγω κι εγώ τότε», είπε χαριτολογώντας ο κριτής του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Πάνος Ιωαννίδης με τη σειρά του είπε στον Νίκο πως έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου και πως αναμετρήθηκε με μια πολύ καλή μαγείρισσα σε μια πολύ απαιτητική συνταγή.

«Σκέφτομαι πως είναι η στιγμή της Φανής. Ανεβαίνω στον εξώστη και σκέφτομαι αν ήταν σωστό ή όχι αυτό που έκανα. Δεν ξέρω αν τα λόγια του Πάνου Ιωαννίδη είναι ικανά για να με κάνουν να μείνω», συμπλήρωσε ο Νίκος.