Μεγάλη κινητικότητα, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στην πρωινή ενημέρωση, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους σταθμούς με αφορμή την ανασυγκρότηση των πρωινών εκπομπών από τη νέα τηλεοπτική χρόνια.

Φέτος η ενημέρωση κέρδισε κατά κράτος την ψυχαγωγία, καθώς τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, τόσο της πολιτικής σκηνής όσο και της κοινωνίας, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των πολιτών. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος με την πρωινή ζώνη να έχει γίνει πεδίο μάχης και οι σταθμοί ετοιμάζουν ήδη τη φαρέτρα τους.
MEGA

Στο Μεγάλο Κανάλι η εκπομπή «Κοινωνία ώρα ΜΕGΑ» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, που έκοψε πρώτη το νήμα της τηλεθέασης, θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να ενημερώνει καθημερινά από τις 5.00 το πρωί τους πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το ίδιο και η εκπομπή «ΜΕGΑ Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, που θα δίνει ραντεβού Σάββατο και Κυριακή με την ανάλυση των θεμάτων της εβδομάδας που πέρασε και την ατζέντα των σημαντικότερων ειδήσεων εκείνης πού θα ακολουθεί.

ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Παπαδάκης τη νέα σεζόν θα μετρά 32 χρόνια στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα», της μακροβιότερης ενημερωτικής εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση. Και καθώς η πείρα δεν μεταδίδεται, ο μετρ του είδους κινήθηκε γρήγορα στη μεταγραφική σκακιέρα κι έκανε κίνηση ματ.

Ετσι από τον Σεπτέμβριο θα μας καλημερίζει παρέα με τη Μαρία Αναστασοπούλου. Η δημοσιογράφος αποχωρεί, ύστερα από πολλά χρόνια συνεργασίας από τον ΣΚΑΪ. καθώς τα νέα σχέδια του καναλιού δεν .είχαν μια ενδιαφέρουσα κατά την κρίση τη5 πρόταση για εκείνη.

Αλλωστε η εκπομπή «Σήμερα» δεν θα συνεχίσει ως έχει καθώς κι εκεί θα γίνουν πολλές αλλαγές. Επιπλέον στον ΑΝΤ1 εξετάζεται έντονα το ενδεχόμενο ο Γιώργος Γρηγοριάδης που φέτος είναι στο «Καλημέρα Ελλάδα», να λέει την πρώτη «καλημέρα» στους τηλεθεατές του καναλιού στις 5.00 το πρωί, και τη σκυτάλη να παίρνει στις 6.00 ο… πρώτος διδάξας.

Η Φαίη Μαυραγάνη με την εκπομπή «Ο,τι συμβαίνει τώρα» κατάφερε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΟΡΕΝ να κερδίσει καταρχάς το προσωπικό της στοίχημα μέσα από έναν σταθμό σχετικά χαμηλής δυναμικής, και κατά δεύτερον να κατακτήσει την πρωτιά στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Τώρα η δημοσιογράφος φαίνεται να έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον ΑΝΤ1 για να αναλάβει το ίδιο πόστο. Ακούγεται μάλιστα πως η νέα της εκπομπή θα ξεκινάει στις 5 τα ξημερώματα και θα ολοκληρώνεται στις 9, οπότε θα συνεχίζουν μέχρι τις 12 οι «Πρωινοί τύποι» Παναγιώτης Στάθης και Νίκος Ρογκάκος.

Μάλιστα αναφέρεται έντονα πως το κανάλι του Αμαρουσίου προετοιμάζει το έδαφος για την αντικατάσταση του Γιώργου Παπαδάκη τη μεθεπόμενη σεζόν, με τη Φαίη Μαυραγάνη σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείει η δημοσιογράφος που βρίσκεται στην πρωινή ενημέρωση να παρουσιάζει και τις Παρασκευές εκπομπή, ώστε οι ιθύνοντες να δουν πώς ανταποκρίνεται το τηλεοπτικό κοινό, ώστε όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουν ολοκληρωτικά στις προβλεπόμενες αλλαγές.