Οι εξελίξεις στη σειρά Η Γη της Ελιάς προβλέπονται συναρπαστικές! Η σειρά του Mega παρά τον ανταγωνισμό διατηρεί το κοινό της αλλά και το ενδιαφέρον της αμείωτο!

Μπορεί να κρατά κρυφή τη σχέση του από τον αδελφό του ο Νικήτας, ωστόσο σύντομα ο Αλέξης θα τον δει να ανταλλάσσει ένα παθιασμένο φιλί με τη Μυρτάλη. Ο νεαρός χάνει και πάλι τον έλεγχο, κυριεύεται από μίσος για τη διπλή «προδοσία» και αρχίζει να σκέφτεται τρόπους να τους χωρίσει.

Ο Στάθης έκανε το πρώτο βήμα για να συμφιλιωθεί με την κόρη του, καθώς έχει ήδη αποφασίσει να τη συγχωρέσει και να είναι κοντά στο εγγονάκι του. Με τη στάση του και την επιμονή του καταφέρνει τελικά να επηρεάσει και τους… σκληρούς της οικογένειας, την Αρετή και τον Στέφανο, που αρχίζουν σιγά σιγά να μαλακώνουν απέναντι στη νεαρή μητέρα.

Και οι τρεις ωστόσο δεν χάνουν ευκαιρία να κακολογήσουν τον Φίλιππο και τη Χάιδω. Έτσι, η Βασιλική χαίρεται που επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς της, νιώθει όμως ότι βρίσκεται στο μεσο μιας νοσηρής κατάστασης. Παρ’ όλα τα παρακάλια της να διατηρηθεί μία ισορροπία όλες οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Ο Φίλιππος από την άλλη ανησυχεί για την έκβαση της επικείμενης δίκης του. Η Μυρτάλη καθυστερεί πάλι να πληρώσει τη δόση του δανείου και ο Στάθης ζητά από τον Ιάκωβο να επέμβει. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να τον πείσει. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος παροτρύνει τον Μάνο να φτιάξει τη σχέση του με την Χάιδω. Εκείνος όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ο Φίλιππος με τη Βασιλική βγαίνουν ραντεβού για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό. Για κακή τους τύχη στο μπαρ που πηγαίνουν εμφανίζεται ο Στέφανος με την Ελένη και το κλίμα χαλάει αμέσως.

Η Γη της Ελιάς: Εξοργισμένος ο Αλέξης-Ψάχνει πώς θα χωρίσει το ζευγάρι

 

Ο Κουράκος από την άλλη ανακρίνει τον τραυματισμένο δράστη με σκοπό να μάθει ποιος έδωσε εντολή να επιτεθούν στη Μαρίνα. Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη συναντούν την Εύα και συζητούν για την ανακαίνιση του καινούριου σπιτιού τους.

Η Γη της Ελιάς κάθε βράδυ στις 21:00!

Ο Νικήτας επιστρέφει στη Μάνη ενώ ο Αλέξης προσπαθεί να μάθει με ποια έχει μπλέξει. Ο Νικήτας κρύβει τη σχέση του με την Μυρτάλη γιατί ξέρει πως αυτό θα έχει άσχημη κατάληξη. Ο Αλέξης προσπαθεί να καθησυχάσει τη Μαργαρίτα λέγοντας της πως το ξέσπασμα του οφείλεται σε μία κακή ψυχολογική περίοδο η οποία πέρασε.

ΗΑρετή εξακολουθεί να μαυρίζει την ψυχή της Βασιλικής, κακολογώντας και μειώνοντας διαρκώς τον Φίλιππο στα μάτια της. Μάνα και κόρη ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, το «θερμόμετρο» ανεβαίνει .και μαλώνουν άσχημά, Ο Στάθης προειδοποιεί την Αρετή πως αυτή τη φορά θα χάσει οριστικά όχι μόνο την κόρη της αλλά και την εγγονή της. Ο Στέφανος και η Μυρτάλη έρχονται σε μια ακόμα ρήξη με αφορμή την αποπληρωμή του δανείου.

Μπορεί ο Νικήτας να κρύβει μεθοδικά τον δεσμό του με τη Μυρτάλη για να μη μάθει τίποτα ο Αλέξης, όμως δεν θα καταφέρει να τον κρατήσει μυστικό για πολύ ακόμα. Εξοργισμένος ο Αλέξης βλέπει τον Νικήτα και τη Μυρτάλη να φιλιούνται και η ζήλια του φουντώνει. Η εύθραυστη ψυχολογία του κλονίζεται και πάλι. Δεν μπορεί να πιστέψει πως ο αδελφός του του «έκλεψε» την κοπέλα που αγαπά. Αυτή τη διπλή «προδοσία» δεν μπορεί να την ανεχτεί και κυριoλετικά χάνει το μυαλό του όσο ανακαλεί στη μνήμη του την εικόνα του αγκαλιασμένου ζευγαριού. Γεμάτος μίσος, αρχίζει να ψάχνει τρόπους για να τους χωρίσει.