Το μωρό τηs Βασιλικής γίνεται καλά και όλα τακτοποιούνται για τον γάμο τηs στη σειρά Η Γη της Ελιάς, ο Στέφανοs έχει ζητήσει συγγνώμη και έχει αγκαλιάσει ξανά τον πατέρα του και ο Δημοσθένηs, έστω και με δυσμενείs όρουs, δίνει στον Στάθη δουλειά. Αφού λοιπόν σιγά-σιγά ο Στάθηs λύνει όλα τα προβλήματα, καταλαβαίνει ότι έκανε λάθοs που με τον τρόπο του απομάκρυνε την Εύα από δίπλα του. Ετσι, χωρίs να σκεφτεί τίποτα, παίρνει τη μηχανή του και φεύγει από τη Μάνη για να πάει να τη βρει.

Μόλιs φτάνει στην Αθήνα πηγαίνει κατευθείαν στο σπίτι τηs. Η Εύα τα χάνει όταν τον βλέπει! Εκείνος της ζητάει συγνώμη αλλά εκείνη είναι ψυχρή παρά την πίεση που της ασκεί.

Η ίδια του λέει ότι δεν γίνεται να είναι μαζί γιατί δεν πιστεύει ότι ο Στάθης έχει αλλάξει.

Ο Στάθηs απογοητευμένοs στη Γη της Ελιάς ετοιμάζεται να φύγει και την αφήνει. Στο μεταξύ, λίγο αργότερα μια ατυχία στην ανακαίνιση του σπιτιού του Κωνσταντίνου γίνεται αφορμή να αλλάξουν τα πράγματα, καθώs ο Άρηs δεν μπορεί να τον διαχειριστεί και τηλεφωνεί στην Εύα: «Χρειάζομαι τη βοήθεtό σου, σε παρακαλώ πρέπει να δειs τη ζημιά πού έχει το σπίτι», τηs λέει.

Ετσι η Εύα αναγκάζεται να γυρίσει εσπευσμένα στη Μάνη, χωρίs όμωs να ειδοποιήσει τον Στάθη. Μάλιστα η κοπέλα δεν θέλει να πέσει πάνω του στη σειρά του MEGA και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείαs από το να τον συναντήσει, καθώs ακόμα δεν έχει πειστεί για όσα τηs έχει πει.

Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος φεύγει!

Οπωs Θα δούμε, ο Ιάκωβοs κλείνει ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώνταs από την Αθηνά. Μάλιστα την εξωθεί στα όριά τηs και τηs ανακοινώνει: «Αθηνά, όλο αυτό ήταν μια ανοησία. Τελειώνουμε οριστικά εμείs οι δύο. Φεύγω κι από τη Μάνη να ξέρειs», τηs λέει και η Αθηνά πέφτει από τα σύννεφα με την άσχημη συμπεριφορά του. Το ίδιο ενημερώνει και το Λυκούργο, αλλά εκείνοs δεν πείθεται από τι δικαιολογίεs που προβάλλει ο Ιάκωβοs για την απόφασή του να φύγει μόνιμα για την Ισπανία  .

Μάλιστα μαζί με τον Στάθη παλεύουν καταλάβουν τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή. Οι ίδιοι απορούν με την συμπεριφορά του και ψάχνουν τι έχει γίνει.