Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα που έπεσαν στα τρία μαθήματα -Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία- στα οποία γράφουν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς είναι εδώ για να μας εξηγήσουν τις απαντήσεις.

Διαβάστε τις απαντήσεις από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

 

Αρχαία Ελληνικά:

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ως προς το διδαγμένο κείμενο θεωρούνται πρωτότυπα και αρκετά κατανοητά, ως προς το αδίδακτο κείμενο όμως ήταν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Μαθηματικά:

Το Α θέμα που ως γνωστόν είναι θεωρία δεν ήταν δύσκολο και οι ερωτήσεις Σ-1 ήταν αρκετά απλές. Το Β θέμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Το Γ θέμα ήταν αρκετά εύκολο με εξαίρεση το υποερώτημα Γ4. Το Δ θέμα θα το χωρίσουμε σε δυο υποκατηγορίες τα υποερωτήματα Δ1 και Δ2 ήταν αρκετά εύκολα σε αντίθεση με τα δυο τελευταία υποερωτηματα που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά.

Βιολογία:

Τα σημερινά θέματα στη Βιολογία κρίνονται βατά, χωρίς ασάφειες και καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το θέμα Γ και το υποερώτημα Δ3. Τα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

Οι λύσεις όλων των θεμάτων στα τρία μαθήματα είναι ΕΔΩ

 

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Αύριο Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.