Μία μίνι σειρά 12 επεισοδίων, με τίτλο «Φλόγα και Άνεμος», εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ 1 για τη νέα σεζόν. Μέσα από αυτή, ξεδιπλώνεται ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης. ‘Ενας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα απο τριάντα χρονια. 

Η ΕΡΤ 1 αναλαμβάνει να παρουσιάσει το ειδύλλιο του πολιτικού Γεωργίου Παπανδρέου και της Ηγερίας του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, Κυβέλης, αλλά και τα μυστικά της ερωτικής αυτής ιστορίας, που κυριάρχησε στη Θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ο έρωτάς τους ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης «Φλόγα και άνεμος», που Θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της νέας σεζόν, και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Οι συντελεστές έχουν ήδη επισκεφθεί τα μέρη όπου περπάτησαν τα πρόσωπα αυτά και πραγματοποιούν τα γυρίσματα. Τη μουσική και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ερμηνευει η Ελευθερία Αρβανιτάκη ενώ συμμετέχουν ως γκεστ αξιόλογοι ηθοποιοί.

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην ΑΘήνα του 1968, όπου η δικτατορία άρχει. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (‘Αρης Λεμπεσόπουλος), που νοσηλεύεται φρουρούμενος. 0 Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη, προκειμένου να εκτελέσουν μια αποστολή, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του,’Ολγα (Λένα Παπαληγούρα). Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την Κυβέλη; Σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους, το 1951. Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες, όπως τη Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), τον Δημήτρη Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), τον Μήτσο Μυράτ (Οανάσης Τσαλταμπάσης), τη Σοφία Μινέικο (Ισιδώρα Δωροπούλου) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Μαρία Αδριανού (Κόρα Καρβούνη), τη Βαλεντί-νη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τη Ροζίτα Σεράνο (Δωροθέα Μερκούρη) κ.ά.