Φλόγα και Άνεμος: Ένας θυελλώδης έρωτας ζωντανεύει στην ΕΡΤ. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στην πανέμορφη Χίο και συνεχίζονται εντατικά σε εμβληματικές γωνιές της Αθήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου, που μεταφέρουν αυτούσια την ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής. Ο φακός της ΕΡΤ καταγράφει τη δράση, εστιάζοντας κυρίως στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα των ηρώων. Και κάπως έτσι, ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, με σκηνικό υπόβαθρο τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονοτα της σύγχρονης Ελλάδας, «ζωντανεύει» ξανά, με τους Άρη Λεμπεσόπουλο και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και πολλούς άλλους γνωστούς, καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές να τους πλαισιώνουν.

Η νέα συναρπαστική μίνι σειρά 12 επεισοδίων, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη μια καταιγιστική ερωτική ιστορια ανάμεσα σε δύο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την Ηγερία του σύγχρονου ελληνικού Θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή. Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες της χώρας. “Ενας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Μέσα από την απεικόνιση αυτού του φλογερού έρωτα περνά όλη η μοίρα της Ελλάδας.

Φλόγα και Άνεμος: Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1968, όπου η δικτατορία άρχει. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (‘Αρης Λεμπεσόπουλος), που νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη, προκειμένου να εκτελέσουν μια αποστολή, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του,’Ολγα (Λένα Παπαληγούρα). Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την Κυβέλη; Σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους, το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες, όπως τη Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), τον Δημήτρη Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), τον Μήτσο Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης), τη Σοφία Μινέικο (Ισιδώρα Δωροπούλου) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Μαρία Αδριανού (Κόρα Καρβούνη), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τη Ροζίτα Σεράνο (Δωροθέα Μερκούρη) κ.ά.