Έξυπνες συμβουλές για το βαρετό καθάρισμα του σπιτιού! Ακόμα κι αν η καθαριότητα του σπιτιού είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο για εσάς, οφείλετε να παραδεχτείτε πως όταν έρχεται εκείνη η ώρα, της σκούπας της λάντζας και του σιδερώματος, σφυράτε αδιάφορα γύρω από τις σκούπες και τα ξεσκονόπανα! Δεν είναι έτσι; Αυτές είναι οι πιο έξυπνες συμβουλές!

 

Κάντε μία δουλειά κάθε μέρα Εντάξει, το σπίτι σας Θέλει καθάρισμα αλλά και από την άλλη δεν σα βάζει κανείs το μαχαίρι στον λαιμό. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να γίνουν όλα σε μία μέρα. Αντίθετα, μπορείτε να κάνετε ένα πράγμα κάθε μέρα έτσι ώστε και να μην κουράζεστε αλλά και για να προλαβαίνετε να ξεκουράζεστε. Τη μια μέρα ξεσκόνισμα και σφουγγάρισμα, την άλλη πλύσιμο και σιδέρωμα και μια άλλη πατζούρια και βεράντεs. Μπορείτε ακόμη να βγάλετε πρόγραμμα για τις δουλειέs του σπιτιού, το οποίο μάλιστα αν τηρείτε με ευλάβεια, το σπίτι σα δεν θα βρομίζει ποτέ.

Βρείτε έναν τρόπο να διασκεδάζετε ενώ καθαρίζετε. Ο λόγος που βαριέστε το καθάρισμα είναι γιατί θα προτιμούσατε εκείνη την ώρα να ακούτε την αγαπημένη σαν μουσική, να διαβάζετε το περιοδικό σαs, να είστε σε ένα κλαμπ για χορό ή ακόμα να μιλάτε με τους κολλητούs σας ανταλλάζονταs τα νέα τηs ημέραs. Και ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να τα συνδυάσετε αυτά τα δύο; Αυτό που προσπαθούμε να σας πούμε είναι ότι μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε μια δουλειά του σπιτιού με κάτι που σα δίνει ευχαρίστηση. Δηλαδή ενώ σιδερώνετε μπορείτε να φορέσετε τα ακουστικά και να μιλάτε με τουs φίλους σας ή τη στιγμή που σκουπίζετε μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Οσο πιο δυνατά τόσο πιο καλά τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε το καθάρισμα για να γυμναστείτε! Αν δεν έχετε χρόνο να γυμναστείτε, απλά κάντε πιο έντονα τις δουλειέs του σπιτιού. Οταν λέμε πιο έντονα εννοούμε με ρυθμό και όχι νωχελικά.
Καλέστε κόσμο στο σπίτι σαs για να πιεστείτε να καθαρίσετε! Evαs πολύ ωραίοs τρόποs για είστε πάντα σε εγρήγορση είναι να έχετε πάντα καλεσμένουs στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι συνέχεια Θα είστε σε εγρήγορση για να υποδεχτείτε τους φίλους σαs σε ένα καθαρό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο και θα περνάτε πολύ όμορφα και θα έχετε το πιο καθαρό σπίτι του κόσμου.

Ξεγελάστε τον εαυτό σαs με ξυπνητήρια και ρολόγια! Πολλοί ισχυρίζονται ότι όταν βάζουν χρονόμετρο στο καθάρισμα του σπιτιού κάνουν σε λιγότερο χρόνο περισσότερεs δουλειέs. Δοκιμάστε το κι εσείs και πείτε για παράδειγμα ότι μέσα σε 30 μόλιs λεπτά θα σκουπίσετε, θα σφουγγαρίσετε και θα ξεσκονίσετε όλο το σπίτι. Είναι και αυτό ένα κίνητρο για να φτάσετε το σπίτι σαs στο επιθυμητο αποτέλεσμα.