Συγκίνησε το κοινό η εμφάνιση της Ουκρανίας στον τελικό της Eurovision 2022 το βράδυ του Σαββάτου (14/05), με τους Kalush Orchestra να δέχονται μεγάλο χειροκρότημα από την αρένα.

Το μεγάλο φαβορί των στοιχημάτων – και νικητής στο τέλος – ερμήνευσε με επιτυχία το τραγούδι «Stefania», το οποίο αποτελείται από rap κουπλέ σε συνδυασμό folk ρεφραίν και hip hop beats, ενώ το τραγούδι είναι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου.

Οι Kalush Orchestra εκπροσώπησαν την Ουκρανία στην Eurovision με το τραγούδι Stefania, που γράφτηκε για τη μητέρα του τραγουδιστή. Μετά το τέλος της ερμηνείας του, έκανε έκκληση για βοήθεια στην Μαριούπολη και το Azovstal!

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, την Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από την σκηνή ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ.

Eurovision: 8η η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη

Μετά από μια εξαιρετική ερμηνεία στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, έφτασε η ώρα της βαθμολογίας για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022.
Η Αμάντα Γεωργιάδη με την μπαλάντα Die Together και τη μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού, αναδείχθηκε σε μια από τις αγαπημένες των κριτικών επιτροπών, κερδίζοντας στο σύνολο 158 βαθμούς!

Εξαιρετικές επιδόσεις και για την Ελλάδα που τερμάτισε εντός δεκάδας, με την εμφάνιση της Αμάντας με το Die Together να είναι απλά καθηλωτική. Καθόλου τυχαία, έλαβε έξι 12άρια από τις επιτροπές και δύο 10κάρια, ενώ την ψήφισαν οι περισσότερες χώρες που είχαν δικαίωμα ψήφου στην Eurovision 2022.

Η ελληνική συμμετοχή με έξι 12αρια (Ολλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ελβετία, Δανία) ήταν 6η μετά τις ψήφους των επιτροπών με 158 βαθμούς και κατέληξε 8η με τους επιπλέον 57 βαθμούς από το κοινό.

 

Από την αρχή του μουσικού διαγωνισμού η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις με το τραγούδι, την ερμηνεία αλλά και την όλη παρουσία της ταλαντούχας Αμάντας Γεωργιάδη στη διοργάνωση.