Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024 χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας. Ο πρώτος ημιτελικός δίνει το έναυσμα για την έναρξη του μουσικού διαγωνισμού στις 7 Μαΐου στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας και ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός στις 9 Μαΐου. Τέλος, ο μεγάλος τελικός στις 11 Μαΐου, είναι στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Η σκηνή αυτής της μεγάλης γιορτής δεν είναι άλλη από την εμβληματική Malmö Arena, η οποία διαθέτει χωρητικότητα έως και 15.500 ανθρώπων.

37 χώρες διεκδικούν τον πολυπόθητο τίτλο με την Ελλάδα να βρίσκεται στη Σουηδία με την εξαιρετική Μαρίνα Σάττι και το Zari της, που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

Στη σημερινή εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σου Σου, βρέθηκε μία παλιά γνώριμη του διαγωνισμού, η Έλενα Τσαγκρινού που δεν είχε πάει καλά όταν συμμετείχε το 2021.

«Ισχύουν πολλά από αυτά που λέγονται για τη Eurovision, εγώ το έχω ζήσει. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσες πρόβες κάναμε τότε ακόμα και για το ρούχο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα», είπε αρχικά η Έλενα Τσαγκρινού.

«Η Μαρίνα Σάττι έχει την απόλυτη στήριξή μας. Εμένα ίσως να μην είναι τόσο του γούστου μου το ρούχο της, ίσως ήθελα κάτι πιο επίσημο αλλά κατανοώ και σέβομαι την προσωπικότητα του κάθε καλλιτέχνη»,

Δεν ξέρουμε αν ήθελε να το ξεχάσει αλλά «ευτυχώς» για εκείνη, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος φρόντισε να της πει το εξής: «Ο λόγος που η Έλενα δεν τα πήγε όπως της άξιζε, επειδή η ίδια ήταν εξαιρετική, είναι διότι το τραγούδι της ήταν μέτριο. 16η δεν βγαίνεις όταν είσαι εξαιρετική» με εκείνη να απαντά: «Είχα πολύ υψηλές προσδοκίες εκείνη τη βραδιά. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε και στην τριάδα, ήμασταν όλοι πολύ δεμένοι σαν ομάδα».

Ευτυχώς η Ελένη Τσολάκη φρόντισε να θυμίσει στον παραγωγό ότι η κοπέλα τους ακούει!

 

Eurovision 2024: Δείτε το απόσπασμα