Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μίλησε στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη και στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά». Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, εξομολογήθηκε για τον τρόπο που ένιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί με την προστασία των αδέσποτων ζώων και να δημιουργήσει το δικό της καταφύγιο ζώων αλλά και για τη σχέση της με την οικογένειά της.

«Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα λίγο δακτυλοδεικτούμενη και πολλοί άνθρωποι με έκριναν πριν ακόμα με γνωρίσουν. Στα ζώα βρήκα τη διέξοδό μου, όταν ήμουν παιδάκι, δηλαδή βρήκα αυτή την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που λείπει από πολλούς ανθρώπους. Σε κοιτάνε με καθαρή ματιά και σε αντιμετωπίζουν με βάση το πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις αυτό είναι κάτι που εγώ μπόρεσα να το εκτιμήσω παραπάνω λόγω της θέσης μου», τόνισε η Εριέττα Κούρκουλου.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Έτσι προέκυψε ο βιγκανισμός, ήταν η φυσική εξέλιξη πραγμάτων που είχα μέσα μου και άρχισα να κάνω κάποιες συνδέσεις που μετά δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής. Ο φιλόζωος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια ή τα ζώα συντροφιάς αλλά κάθε μορφή ζωής. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδείξει κανείς είναι μέσα από τις επιλογές στον τρόπο ζωής του».

Εριέττα Κούρκουλου: Δεν ξέρω αν ο πατέρας μου γινόταν vegan

Την ίδια μέρα η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με τον Νίκο Κούρκουλο και τη μικρή τότε κόρη του.
Mάλιστα στο σχόλιο είχε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη: «Aν ζούσε ο πατέρας σου τι νομίζεις ότι θα έλεγε για το καταφύγιο που έχεις δημιουργήσει και τη φιλοζωική δράση σου;» ρωτά την Εριέττα Κούρκουλου με εκείνη να απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είχα καταφέρει να τον κάνω vegan, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν υπερήφανος…»