Το ριάλιτι σόου που σαρώνει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ετοιμάζεται να φέρει στην ελληνική τηλεόραση το κανάλι του Αμαρουσίου και έχει στο επίκεντρο του ανθρώπους που διεκδικούν μία θέση στο όνειρο!

Μία εντελώς διαφορετική πρόταση στην τυπολογία των ριάλιτι φέρνει ο ΑΝΤ1 στη μικρή του οθόνη από τη νέα χρονιά και ακούει στο όνομα «Dragons Den». Παρουσιαστής αλλά και παραγωγός του εν λόγω προγράμματος είναι ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος πιστεύει ότι το συγκεκριμένο φορμάτ θα εξιτάρει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Μάλιστα, εκτοs απροόπτου, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και ήδη η παραγωγή είναι στο στάδιο της προετοιμασίαs.

Το συγκεκριμένο ριάλιτι ξεκίνησε από την Ιαπωνία το μακρινό 2001 και είχε τίτλο «Tigers οι money». Έχει προβληθεί σε συνολικά 30 χώρες παγκοσμίωs, από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με το κόνσεπτ του, υπάρχουν τέσσεριs ή πέντε κριτέs-επενδυτέs, οι Dragons (Δράκοι), οι οποίοι βλέπουν κάθε φορά έναν μικρό επιχειρηματία να τους παρουσιάζει την ιδέα ή την επιχείρησή του.

Μπροστά από τους κριτέs μπορούν να παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν. Στη συνέχεια, ο διαγωνιζόμενος αναλύει τα θετικά τηs ιδέαs του, προσπαθώνταs να τους πείσει να του δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό (το οποίο καθορίζεται εκείνη τη στιγμή), ενώ οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν ένα ποσοστό μετοχών, από την επιχείρηση που Θα στηθεί. Φυσικά, ο παίκτης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την προσφορά των κριτών και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Από την άλλη, οι «Δράκοι» πολλέs φορέs αν εντοπίσουν ελλείψειs ή προβλήματα στην ιδέα ενός διαγωνιζομενου, μπορούν να το βάλουν στο στόχαστρο. Τα ονοματα των κριτών που θα βρισκονται στο ριαλιτι του ΑΝΤ 1 δεν θα είναι γνωστά αφου Θα προερχονται από τον χώρο του επιχειρειν.