Πάνω από 1.000 άτομα έψαξαν και βρήκαν αντικείμενα παλιά, οικογενειακά κειμήλια και αναμνηστικά που φύλαγαν εδώ και χρόνια για το Cash Or Trash. Τώρα ήρθε η ώρα να τα εκθέσουν στο παιχνίδι του Star και να ανακαλύψουν την πραγματική τους αξία.

Μέχρι στιγμής στη διαδικασία του pre casting οι υπεύθυνοι της εκπομπής έχουν δει μικρά και μεγάλα αντικείμενα, άλλα αξίας και άλλα απλά συλλεκτικά, από τον ελληνικό κινηματογράφο, μέχρι και ταινίες του Χόλιγουντ που είχαν μείνει ξεχασμένες στο ντουλάπι. Ολα κρύβουν μια προσωπική ιστορία, που θα δούμε όταν ξεκινήσει η προβολή του πρότζεκτ, προς τα τέλη Μαΐου. Η εκπομπή θα προβάλλεται το Σαββατοκύριακο, κατά πάσα πιθανότητα στην prime ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού.

Αυτές τις μέρες η παραγωγή οργανώνεται, γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις και αρχές του επόμενου μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου, με τη μοναδική Δέσποινα Μοιραράκη στην παρουσίαση. Στο πλευρό της θα έχει τον εκτιμητή που θα αποκαλύπτει την πραγματική αξία κάθε αντικειμένου αλλά και τους επίδοξους αγοραστές που θα προσπαθούν να κάνουν δικό τους ό,τι επιθυμούν.

Η διαδικασία του ««cash or trash»» ξεκινάει στο δωμάτιο εκτίμησης. Ο παίκτης μπαίνει στον χώρο με το αντικείμενο του και μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες γι’ αυτό από τον εκτιμητή. Στο τέλος της διαδικασίας, ο εκτιμητής καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «πόσα χρήματα αξίζει το αντικείμενο;» και να δώσει το τελικό ποσό της εκτίμησης. Πρόκειται για ένα cash or trash αντικείμενο; Η διαδικασία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στο δωμάτιο των αγοραστών. Εκεί ένα έξυπνο παζάρεμα μπορεί να αποφέρει στον παίκτη ακόμη και τα υπερδιπλάσια του ποσού που έχει δώσει ο εκτιμητής, αφού οι αγοραστές δεν γνωρίζει την τιμή που έχει δώσει ο εκτιμητής. Αρκεί να επιστρατεύσουν τις γνώσεις και το στρατηγικό τους ταλέντο για να το κάνουν δικό τους. Στο τέλος της δημοπρασίας, όταν ακουστεί η υψηλότερη προσφορά, ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα πουλήσει το αντικείμενο ή αν θα παραμείνει στην κατοχή του.