Άπιστος: Μία Ελληνίδα στην Τουρκία! Το ελληνικό κοινό τη γνώρισε στο Εζέλ, την αγάπησε μέσα από τον ρόλο της Σιλά από την ομώνυμη σειρά και τον Σουλεϊμάν, την παραδέχτηκε σαν ηθοποιό στο Anne και κατάφερε να κερδίσει και πάλι το τηλεοπτικό κοινό ως Ασιγιά στη σειρά του ΣΚΑΪ, Άπιστος.

Η Τζανσού Ντερέ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1980 στην Άγκυρα κι έχει ελληνική καταγωγή καθώs η οικογένειά τηs είναι Έλληνες μετανάστες στην Τουρκία. Μέχρι τα 18 της ζούσε στη Σμύρνη μαζί με την οικογένειά της κι αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα τηs Αρχαιολογίας, όπου και αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ, όπου κατάφερε να γίνει γρήγορα πολύ γνωστό όνομα.

Με τη μεσογειακή ομορφιά της και το 1,76 ύψοs της, η Τζανσού Ντερέ το 2000 πήρε μέροs στον διαγωνισμό ομορφιάs του Kanal D αντίστοιχα καλλιστεία όπωs τα «Σταρ Ελλάς του ΑΝΤ 1 και κέρδισε τον τρίτο τίτλο. Από εκείνο το βράδυ η φήμη τηs εκτοξεύτηκε σε όλη την Τουρκία και την Ευρώπη επιλέχθηκε ως το καλύτερο μοντέλο στο catwalk και για το διάστημα 2002-2003 εκπροσωπούσε την Τουρκία σε διεθνείs διαγωνισμούs ομορφιάς και events.

Για ένα μεγάλο διάστημα μάλιστα έμενε μόνιμα στο Παρίσι. Το 2000 μπήκε στον χώρο τηs τηλεόρασηs ω5 παρουσιάστρια σε εκπομπέs με αντικείμενο τη μόδα, το παιδί, τη μουσική κ.ά. Η πρώτη τηs απόπειρα ως ηθοποιόs έγινε το 2004 συμμετέχονταs στη σειρά «Metro Ρallas». Εχει παίξει σε 7 κινηματογραφικέs ταινίεs και σε 13 τηλεοπτικέs σειρέs. Από τα 20 τηs μέχρι και σήμερα έχει δει την προσωπική τηs ζωή να γίνεται πρωτοσέλιδο καθώs η ίδια έχει συνάψει δεσμό με τους πιο διάσημουs και πετυχημένουs άντρεs τηs γειτονικήs χώραs.