Ο Νικηφόρος στις Άγριες Μέλισσες αποφασίζει να συνάψει συνεργασία με τον διάβολο, δηλαδή με τον Ξανθό, προκειμένου να ξεσκεπάσει την πραγματική δράση τόσο του ίδιου όσο και του Ακύλα! Μόνο που αυτή η απόφαση βάζει σε κίνδυνο τη ζωη του!

Ο Νικηφόροs, όπωs θα δείτε και στα νέα επεισόδια τηs σειράς του ΑΝΤ1, αποφασίζει να μπλέξει στην υπόθεση τηs έκθεσηs του Ξανθού προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πάντα για το καθεστώς, χρησιμοποιώνταs το ισχυρό όνομα τηs οικογένειάs του. Ετσι ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για να συναντήσει τον Θόδωρο Ξανθό και μαζί του πηγαίνει και η Ασημίνα. Εκεί το πρώην ζευγάρι ξεκινάει την έρευνα, αλλά οι πρώτεs πληροφορίεs που συλλέγουν δεν είναι ενθαρρυντικέs, καθώs μαθαίνουν πως ο Θόδωροs Ξανθόs βρίσκεται κλεισμένοs σε ψυχιατρική κλινική. Φυσικά, μετά από απόφαση του Μαρίνου Ξανθού, για να μην μπορέσει ποτέ ο αδελφόs του να αποκαλύψει τη δράση του.

Άγριες Μέλισσες: Συνεργασία Νικηφόρου-Ξανθού!

Ο Νικηφόροs επισκέπτεται και μόνος του τον Θόδωρο και προσπαθεί να τον πείσει να κινηθεί εναντίον του αδελφού του, αλλά εκείvos αρνείται φοβούμενοs για το τι μπορεί να του κάνει ο Μαρίνοs για να τον εκδικηθεί. Αργότερα, ο Νικηφόροs συναντάει έναν παλιό του συνάδελφο, ο οποίοs θα τον οδηγήσει σ’ ένα παράτολμο σχέδιο για να παγιδεύσει τον Ξανθό και τον Ακύλα: Να συνεργαστεί μαζί τουs για να τους ξεσκεπάσει. Κι ενώ στην Αθήνα συμβαίνουν αυτά, στο Διαφάνι οι απαλλοτριώσεις εγκρίνονται και οι Σεβαστοί προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση. Ολο το χωριό στήνεται απέναντι στον Ακύλα για να τον εμποδίσει, όμωs εκείνοs έξαλλοs υποχωρεί με την υπόσχεση να επιστρέψει προετοιμασμένος!

Ο Νικηφόροs καταφέρνει να προσεγγίσει το Ξανθό και να συνάψει συνεργασία μαζί του ενώ παράλληλα προσλαμβάνει έναν δικηγόρο και πείθει τον Θόδωρο να ξεκινήσουν τη μάχη για να βγει από το ψυχιατρείο.

Ο Ακύλαs στρέφεται στον Ξανθό για να τον βοηθήσει με το Διαφάνι, αλλά εκείνοs δίνει προτεραιότητα στη συνεργασία του με τον Νικηφόρο και κρατάει αποστάσειs από εκείνον, ενώ ο Δούκας μαθαίνει πως οι γιοι του ετοιμάζουν συνεργασία με τον εχθρό. Η Ασημίνα ανησυχεί για τον Νικηφόρο με το σχέδιο που βάζει σε εφαρμογή, καθώs ξέρει πω θα βρεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο με την οργή που έχει μέσα του ο Ακύλας. Ομωs εκείνοs την καθησυχάζει και τηs υπόσχεται πω δεν θα πάθει το παραμικρό. Μόνο που ένα λάθοs του είναι αρκετό για να φέρει τελικά την καταστροφή…